I 2017 viser tallene per dags dato 146.960 besøkende. På samme tid i fjor viste de 159.941.

– I 2016 hadde vi blant annet «Snekker Andersen» og «Kongens nei», gode norske filmer som «alle» ville se. Publikumsmagneter har det ikke vært flust av i år. Det er ikke bare i Ålesund det har vært nedgang, sier kinosjef Beathe Kvalsvik Breivik.

Riktignok er det en norsk film som topper lista for årets mest sette filmer.

Ikke siden Ivo Caprinos filmatisering av Asbjørnsen og Moes folkeeventyr, har Askeladden vært filmatisert.

Og til tross for temmelig lunkne anmeldelser, som blant annet gikk på at filmen ikke var skummel nok, kan filmen notere seg for 5391 besøkende i Ålesund, årsbeste i 2017.

Like bak følger Star Wars-filmen «The Last Jedi», med 5205 besøkende. Og et like stykke bak den igjen, animasjonsfilmen «Grusomme meg», den tredje i rekka om eks-skurken Gru og hans minions.

Kinoåret 2018 blir mye bedre, tror Breivik.

– Blant andre kommer «Mamma Mia – Here we go again» med premiere i juli, der flere av skuespillerne fra originalen er ventet å vende tilbake, deriblant Meryl Streep og Pierce Brosnan.

Allerede 12. januar kommer «The Greatest Showman», om den amerikanske visjonæren P.T. Barnum og hans spektakulære show.

«50 Shades Freed», en nyinnspilling av «Tomb Raider», «Star Wars – Solo», ny Flåklypa-film og en livefilm av Nøtteknekkeren er andre filmer kinosjefen i Ålesund setter sin lit til i 2018.

Hvordan Nordisk Film Kino i Ålesund skal møte konkurransen fra det nye kinosenteret på Moa som kommer i begynnelsen av 2019, vil hun ikke si noe om nå. Strategi blir diskutert, men vi går ikke ut med noe ennå, sier Breivik.

storfilm i vente: 12. januar kommer «The Greatest Showman» på ålesundskinoen, med Hugh Jackman i hovedrollen. Ifølge kinosjefen vil den bli en av storfilmene i 2018. Foto: Fox Film Foto: Niko Tavernise
Star wars: The Last Jedi ble årets nest mest sette film i 2017. Foto: Jonathan Olley