Oppdatering: Først klokka 18.35 går politiet offisielt ut og bekrefter at en ung gutt er omkommet som følge av ulykka i Brusdalen ved Ålesund. Nå er de pårørende varslet.

Klokka 19.45 opplyser politiet at åstedsundersøkelsene er ferdige og at E39 er åpnet igjen.

Den omkomne er en gutt i tenårene som var føreren av en moped som kolliderte med en lastebil. Ulykka skjedde like øst for kommunegrensa til Ålesund.

Ved 1830-tiden sa operasjonsleder Arild Reite til smp.no at det fortsatt pågikk arbeid på stedet med teknikere og folk fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen. Store biler ble dirigert om Ellingsøya og Magerholm, mens personbiler kunne kjøre Gamle Brusdalsveg. E39 var med andre ord stengt fra like etter ulykka til 19.45.

Alle nødetater rykket ut

Det var ved 16-tiden torsdag ettermiddag at politiet fikk melding om ei trafikkulykke i Brusdalen i Ålesund.

Politiet var raskt ute med informasjon om at ulykka hadde skjedd på E39. Alle nødetatene ble sendt til stedet og operasjonsleder Arild Reite ved Sunnmøre politidistrikt gikk ved 16.20-tiden ut med at ulykken var alvorlig, og at det dreide seg om en kollisjon mellom en lastebil og en motorsykkel.

110-operatør Paul-Ola Vestre sa til smp.no at brannvesenet hadde sendt ut to biler til stedet.

Omdirigering

Flere tipsere meldte om svært lange køer i Brusdalen, og etter hvert fikk politiet startet med omdirigering av trafikken.

Det ble en del problemer med tyngre kjøretøy på Gamle Brusdalsveg, og politiet tok grep for å bedre dette ved å sende vogntog om Magerholm.

Tipsere mente også at det var hensiktsmessig for personbiler å kjøre om Magerholm og Stette.

Stengt vei

Ifølge Statens vegvesen skjedde ulykka 7 km vest for Valle i Skodje kommune.

- Veien er stengt for øyeblikket. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på stedet, sa trafikkoperatør Anita Berglund hos Vegtrafikksentralen til smp.no.

Saken vil bli etterforsket videre av Ålesund politistasjon.

foto
Føreren av mopeden omkom i møteulykken i Brusdal mellom Ålesund og Skodje torsdag ettermiddag. Foto: Per Ove Stige
foto
KART: LIV JORUNN HÅKER OTTESEN / SMP.NO
foto