Skjærtorsdag var preget av sludd- og snøbyger enkelte steder på Sunnmøre. Langfredag er solen tilbake, og meteorologen lover fint vær i både indre og ytre strøk i regionen.

- Det vil være stort sett oppholdsvær på Sunnmøre. Solen vil skinne og det vil være veldig fint vær å oppholde seg ute i, sier Steinar Skare, meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen.

I Ålesund vil temperaturen ligge på to til tre plussgrader om dagen. Temperaturen vil synke mot nattestid.

- Det vil være lite vind, men noe skiftende bris på Sunnmøre, sier Skare.

Fortsatt skredfare

Selv om påskesolen skinner, bør folk likevel være forsiktige ute i løypene. Skredfaren ligger på nivå to på Sunnmøre. Det er da fare for at skred kan bli utløst, spesielt der flere oppholder seg i bratte terreng. Det har snødd mye de siste dagene, og det ligger nysnø ute i terrenget.

- Det har kommet 10-15 centimeter med nysnø, og det er da en viss risiko for at skred kan bli utløst. Spesielt utover dagen i sørhellinger vil sola gjøre sitt til at skredfaren øker. Det er viktig at folk tenker seg om og vurderer forholdene før de legge ut på tur. Det er smart å unngå bratte solsider i dag, sier Solveig Kosberg, snøskredvarsler ved NVE.

Se værvarselet der du bor

Så kommer nedbøren

Påskesolen trekker seg tilbake når helgen kommer og det er ventet nedbør lørdag.

- Nedbøren kommer først i ytre strøk. Her vil det sludde og regne. I indre strøk og på fjellet vil det sannsynligvis snø, sier Steinar Skare, meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Vinden vil øke og det blir kuling på kysten i helgen. For de som vil sikre seg en bit av solen, er langfredagen dagen det bør gjøres på.

- Benytt dagen til å opphold deg ute, men vær forsiktig i bratte terreng, advarer Skare.

Webkamera: Se været i Ålesund nå

Webkamera: Se været på Strandafjellet