Midlertidige gjerder skal holde biler og publikum unna okkuperte veger og vegkryss i anleggsperioden. Arbeidet med det som skal bli parkeringstunnelen er godt i gang.

På andre siden av vegkrysset ligger avkjørselen til fengselets parkeringsplass. Den er også en atkomst og evakueringsveg, men også en parkeringsplass for 10 biler.

Parkeringsplass

– Vi har hatt denne parkeringsplassen i hagen siden 1985. Vi skal drifte fengselet til alle døgnets tider og har behov for disse plassene. Parkeringsplassene er fortrinnsvis brukt av ansatte som går i turnusarbeid, forklarer fengselsleder Kjartan Helland.

– Den brukes også av kriminalomsorgens samarbeidspartnere utenfor fengselet. Først og fremst politi, men også av folk fra NAV, lærere, helsetjeneste og fengselspresten, sier han. Vegen fram til innkjørselen er snevret inn til å gjelde fortauet. Her skal ikke bare ansatte kjøre, men også utrykningskjøretøy må ta seg fram på den smale traseen.

Vil stenge

Nå vil altså Asplan Viak stenge denne atkomsten helt. De har funnet ut at fengselet ikke har et godkjent vedtak på å bruke avkjørselen.

– Godkjenningen kom fra feil instans, forklarer regiondirektør i Statsbygg, Torbjørn Nævdal.

Ber om møte

– Hovedproblemet er at vi har forsøkt å få en dialog med AsplanViak siden før jul for å komme til en løsning, uten å lykkes. Vi har bedt om en dialog for å finne smarte, praktiske løsninger, sier Nævdal.

– En stenging av plassen vil få store konsekvenser for driften av fengselet.