Politiet fikk melding om hendelsen, som fant sted i en bolig på Nordfjordeid i Stad, like før klokka 9.30 søndag.

– Siktede vil bli fremstilt for fengsling tirsdag klokka 9, og behovet for fengsling vil bli begrunnet med fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Reidun Sæle Kongsvik til Sunnmørsposten.

Det var mannen som er siktet i saken som selv varslet om knivstikkingen. Politiet så på hendelsen som alvorlig, og mannen ble siktet for grov kroppsskade.

Knivstikkingen skjedde på en privat adresse på Nordfjordeid.

Begge de involverte er menn i 20-åra. Vakthavende politijurist sa søndag at det er en relasjon mellom de to, men denne skal ikke være familiær. Den skadde ble flydd til Haukeland sjukehus i Bergen søndag.

– Fornærmede skal være utenfor livsfare, men det har ikke vært mulig å avhøre vedkommende i dag, sier politiadvokat Sæle Kongsvik til Sunnmørsposten.

Hun sier siktede har gitt en grei forklaring rundt hendelsesforløpet, men politiadvokaten vil ikke gå i detalj på hva som er kommet fram så langt i etterforskningen. Det er utført krimtekniske undersøkelser på Nordfjordeid, men det gjenstår noen avhør i saka.

Advokat Paul-Inge Angelshaug er oppnevnt som forsvarer i saken. Han ville mandag formiddag ikke si hvordan klienten stiller seg til spørsmålet om straffskyld, skriver Bergens Tidende.