Onsdag 30. november kl. 18.00 inviterer suppebilen til julefest for store og små i Korsatunnelen.

– Større behov enn vanlig

Suppebilen har merket et økt antall besøkende på fredager.

– Det er vanskelig for folk å få endene til å møtes og behovet er større enn normalt, sier Johanne Hanken.

Nå har suppebilen tatt initiativ til en innsamling for å hjelpe familier med gaver til barna, i tillegg til å dra i gang en hyggelig julefest.

– Mange synes det er vanskelig med alle kostnadene inn mot julen. Det ser vi hos barnefamilier som ønsker å glede barna med gaver og opplevelser i førjulstiden. Dette er et behov vi ønsker å møte.

Lav terskel

– Vi ønsker å legge til rette for koselig førjulsstemning uten en prislapp. Dette er et tilbud for alle, og vi vil at det skal være lav terskel for å komme, sier Hanken.

Matservering med blant annet risengrynsgrøt og fiskekaker, sauer som barna får hilse på, musikk og sang er noen av aktivitetene man kan vente seg på suppebilens førjulsfest.

Samtidig ønsker suppebilen å hjelpe foreldre med gaver til barna og har blant annet fått støtte fra Ringo, Rema 1000, TGR, Møre ungdomsskole, privatpersoner og frivillige.

– Vi har samlet inn en god del gaver, men vi kommer også til å ha julenisse og ønskeliste hvor folk kan komme med gaveønsker. Vi skal se om vi får handlet inn noen av de, så kan foreldrene komme og hente gavene senere.

Stor giverglede

Selv om de har fått inn mange gaver, tar de fremdeles imot dersom flere vil bidra med nye gaver og donasjoner til suppebilen.

– Det er suppebilen som arrangerer, men med mange gode givere fra byen vår. En av brukerne våre sa det så fint:

«Folk sir Sunnmøringa e gjerrige, men det e faktisk ikke sant. De er nøyen, med stor giverglede.»