– Vi kan ikke få det finere enn dette. Det er jo ikke nødvendig å reise vekk når man kan ha det så fint her hjemme, sier Noralf Sperre til Sunnmørsposten sammen med kona Karin Ryland under en tur på Tueneset i Ålesund tidligere mandag .

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook

De har fått besøk av barnebarna Jørgen (9) og Heidi (7) Straume Ryland. Søsknene har reist fra Bergen for å tilbringe høstferien sammen med besteforeldrene.

Hakallestranda og Valldal

– Vi tok de med inn til Hakallestranda i går. Der er helt fantastisk flott. Vi lurer på å dra inn til Valldal med bobilen seinere i uka, så kan de få besøke klatreparken der, sier Sperre.

Både han og Ryland synes det er viktig å benytte seg av nærområdet, og dette er til barnebarnas store glede.

– Det er veldig gøy å være på besøk her i Ålesund. Det er masse morsomt å gjøre, og vi finner alltid på noe kjekt, sier Heidi som ikke er like fornøyd med været som besteforeldrene.

– Jeg savner egentlig regnværet hjemme i Bergen. Det er da det er aller kjekkest å være ute, sier Heidi og får kjapt en kommentar fra Sperre.

– Nå når det er så fint vil vi jo ha det sånn. Nei, det der mener du nok ikke, sier han.

Mer å lese under bildet

Skolefri Kompisene Ginito Gaw, Jonas Heitmann og Maciek Bågdanåwcz synes det er på sin plass med litt ekstra kos når det er ferie, og tok seg like gjerne en tur på butikken i det fine været. Foto: Maria Moe

Deilig med skolefri

For kompisene Ginito Gaw (13), Jonas Heitmann (13) og Maciek Bågdanåwcz (13) var det en destinasjon som fristet ekstra på den første fridagen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

De synes det er helt greit å være hjemme i ferien, og ser fram til å spille mye fotball.

– Det har vært veldig slitsomt og kjedelig og begynne på ungdomsskolen. Nå er det veldig deilig med fri, og vi skal spille masse fotball nå som vi har så fint vær. Hvis vi er heldig så blir vi kanskje litt brune også, smiler guttene.

Mer å lese under bildet

Parken Adrian Joensen (8) tilbrakte den første dagen av høstferien på bytur sammen med faren sin. Det som falt best i smak var lekeplassen. Foto: Maria Moe

Adrian Joensen (8) har også fri fra skolen, og synes det var kjekt å få være med pappa ut på bytur.

– Jeg har fri, så da bare tok vi oss en tur rundt i byen. Det er veldig gøy å være på lekeplassen i sola. Det er jo like fint vær som om sommeren, sier Joensen.

– Landets fineste by

Til tross for at han hver mandag har innendørstrening kunne ikke Arild unngå å ta seg tid til å nyte Ålesund på det han mener er sitt beste.

Mer å lese under bildet

Stuen Svein Overå og Arild satt brukte ettermiddagen på å sitte i solsteika utenfor Stuen med hver sin kaffekopp. Foto: Maria Moe

– På dager som dette er man bare nødt til å utsette dusjen etter trening, og gå ut og nyte Ålesund. Dette er kanskje landets fineste by når sola skinner. Vi har flotte farger, renoverte hus og Ålesunds skjønnhet gjorde at jeg bare måtte ta meg en liten pause etter trening, forteller Arild sammen med kompisen Svein Overå som i motsetning ikke er like fornøyd med det fine høstværet.

– Jeg er vel litt kjerringa mot strømmen. Jeg synes høstvær skal være litt vått og stormfullt. Det er jo det som er det tradisjonelle sunnmørsværet, så jeg savner storregnet og stor kuling, sier han.