Det forteller Per Oskar Pedersen til Sunnmørsposten. Han er daglig leder og største aksjonær i virksomheten som har kontor i Øygardshamna på Giske. Hovedgeskjeften er utleie av lyd, lys og scene til diverse arrangement. Blant annet har firmaet hatt mange oppdrag for Giske-baserte Momentium gjennom en tiårsperiode.

– Vi har solgt alle aksjer til Konsertsystemer LLB AS, og vi får nå et helt annet apparat i ryggen for å ta unna det som skjer her på våre kanter, sier Pedersen.

Alle ansatte fortsetter som før, og Lyd & Lyspartner blir nå en avdeling av Konsertsystemer LLB som har hovedkontor i Oslo, sier Pedersen.

Selv skal han fortsette som teamleder for denne Ålesunds-avdelinga.

God stemning

Konsertsystemer er blant de største aktørene i sin bransje i Norge. De har hovedkontor og avdeling i Oslo, samt en avdeling i Bergen. Og nå også i Ålesund/Giske.

– Det er god stemning blant de ansatte, og vi ser fram til fortsettelsen, sier Pedersen. Lyd & Lysparnter har sju ansatte, og flere titalls frilansere og mer løselig tilknyttede.

Selskapet har sunn økonomi, viser regnskapstall fra de siste årene. En omsetningsdupp i 2015 har blitt snudd til vekst i 2016 og til sterk vekst i 2017. I 2017 omsatte de for rundt 15 millioner kroner. Per Oskar Pedersen eier 44 prosent av aksjene, mens mor Ingrid og bror Simon eier 28 prosent hver. Nå selger de alle aksjene, men kjøpesummen ønske han ikke å kommentere.

I kommende uke har de oppdrag for festival-nykommeren North West, og snart får festival-sesongen virkelig vind i seilene.

– Både selgere og kjøpere er godt fornøyd, og det viktigste er at vi alle er enige om hva som er vegen videre, sier Pedersen.

Sjefen: Per Oskar Pedersen er største aksjonær og daglig leder. Han fortsetter som teamleder for avdelinga på Giske. Foto: privat