Tirsdag ettermiddag fikk gjester i byparken i Ålesund seg en liten støkk.

– Rett opp av graset kom en bor. Den kom opp rett ved arbeiderne som vedlikeholder den nye trappa til Fjellstua, forteller et vitne til smp.no.

Følg smp.no på Facebook

Vedkommende gikk nærmere for å se hva som skjedde, men mens både han og arbeiderne fisket opp mobilkamera forsvant boret ned igjen og etterlot seg et stort hull i bakken.

– Jeg tror det var mange som klødde seg i hodet, ler han.

foto
Denne Facebook-statusen fikk smp.no til å se nærmere på saken. Foto: Faksimile Facebook

Planlagt

Smp.no's beste menn rykket ut for å sjekke hullet i byparken nærmere.

Først da vi tok ørene til hjelp oppdaget vi borehullet, som var tettet igjen av steiner og en torv. Videoen over viser hullet, og en kan tydelig høre boreaktiviteten i undergrunnen.

Forklaringen er å finne nede i dypet der det jobbes med å lage den nye parkeringshallen inne i Akslafjellet.

– Sjekket tykkelsen

Rolf Sandseter i Veidekke forteller:

– Vi boret oppover for å sjekke tykkelsen på fjellet, mellom taket i fjellhallen og bakkenivået i byparken. Tykkelsen var 20 meter, akkurat slik vi trodde, sier Rolf Sandseter.

Ålesund kommune, som er ansvarlig for vedlikeholdsarbeidene på Fjellstua-trappene, sier til smp.no at de forutsetter at denne prøveboringen var varslet.

Mer om parkeringsprosjektet: Video: Inn til stridens kjerneHer smeller det hos Wenche– Greit støynivå for parkeringstunnelen

– Jeg håper bare at de visste hva de gjorde og hadde vakt. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om bore hadde truffet intetanende solbadere på plenen, sier vår tipser.

foto
Dette hullet går 20 meter ned i jorda og ender i taket på den nye parkeringshallen i Aksla. Foto: Stig Vågnes
foto
Boret kom opp fra bakken rett ved pila. Foto: Stig Vågnes