En mann i 50-åra av utenlandsk opprinnelse er i Møre og Romsdal tingrett dømt til 30 dagers fengsel, 75.000 kroner i bot og sperrefrist på førerretten i tre år, for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort. Blodprøve tatt av mannen rundt to og en halv time etter kjøringa viste en promille på 2,55 ifølge dommen.

Kjøringa fant sted i september i fjor, der bilen retten mener mannen førte, kolliderte i et autovern ved Stette i Ålesund kommune. Da politiet kom til stedet var imidlertid bilen, som hadde store materielle skader, tom, og på bakgrunn av dette blei det iverksatt søk med både drone, varmesøkende kamera – og politihund. Sistnevnte leda etter hvert hundeføreren til ei hytte, der mannen blei funnet sovende på en sofa.

Mannen har både ulykkesnatta, men også i avhør, nekta for at det var han som kjørte bilen. Dette har ikke retten festa lit til.

– Det styrker ikke tiltaltes troverdighet at han gir ei forklaring til politiet ulykkeskvelden, og ei heilt anna forklaring når han seinere avhøres, heter det i dommen. Retten har videre blant anna merka seg at hunden bare fant ett spor ut fra bilen – det som gikk fra døra på førersida og fram til dit mannen blei funnet, men også at mannens DNA er funnet i en prøve tatt i overflata av den utløste airbagen i bilen.

Mannen har tidligere vedtatt to forelegg for kjøring uten gyldig førerkort.