De nasjonale rapportene fra Røde Kors viser at det er registrert betydelig færre oppdrag i påska i år enn normalt.

– Gjennomsnittlig har det pleid å være mer enn dobbelt så mange skader i påsken, skriver Røde Kors i en pressemelding.

– Gråvær og regn mange steder fører til mindre utfart, og folk legger ut på kortere turer. Da har det også blitt færre skader. I nord har det vært strålende påskevær, mens det har vært dårligere andre steder i landet, sier Margrethe Skåden i landsrådet for Røde Kors Hjelpekorps.

40 skader

– Vi har nok hatt litt bedre vær enn de fleste. Det var veldig fint skjærtorsdag, langfredag og påskeaften, også ble det tåke og regn første påskedag. Da virka det som de fleste reiste hjem, sier Kjerstin Brautehaug i Møre og Romsdal Røde Kors til Sunnmørsposten.

Olav Fossen (f.v.), Pål Andre Slyngstad, Jan Aashamar, Ronny-Andre Vold, Lars-Andre Myklebust, Bengt Arne Mosesen og Christine Rørhuus-Øie kjørte påskepatrulje på Strandafjellet. Foto: Røde kors

Røde Kors har vært til stede blant annet på Stranda, Sykkylven, Ørsta og Tresfjord gjennom påska. På disse stedene har det vært meldt om totalt 40 skader.

– Strandafjellet har hatt generelt mye utfart, mens det ble litt mindre søndag og mandag i Sykkylven. Ørsta stengte søndag, sier Brautehaug.

Åtte henteoppdrag

Totalt har det vært åtte henteoppdrag og én leteaksjon for Røde Kors i Møre og Romsdal i påska. Leteaksjonen var i forbindelse med båten som gikk ned i Romsdalsfjorden.

Henteoppdrag kan være stort og smått.

– Det kan for eksempel være brudd eller andre skader, der vi bistår med å få personen ned til veg eller ambulanse. Senest i går hjalp vi en person ned fra Sulafjellet, sier Brautehaug på andre påskedag.

På Fjellsætra i Sykkylven har Veronica Marie Sørum, Elise Vik Giske, Tor Henning Hansen, Rune Røed Olsen, Børre Ringdal og Rune Dalsbø bidratt. Foto: Røde kors

Det har vært god stemning for de frivillige i påska.

– Det gir så god påskestemning å være frivillig. Dette er høydepunktet. Det er veldig kjekt og meningsfullt å være til stede i fjellet og alpinanlegget. Vi gleder oss alltid til påske, og det har vært veldig mange i sving i hele fylket, sier Brautehaug.