I går torsdag skrev Molde intensjonsavtale om sammenslåing med seks av nabokommunene. Det vil gi en kommune med nesten 49.000 innbyggere. Skulle Ålesund mislykkes med sine planer om en ny storkommune, betyr det at Molde blir størst i fylket.

Molde-ordfører Torgeir Dahl klarer ikke helt la være kose seg litt med tanken.

– Jeg tror dette med størrelsen sammenlignet med andre kommuner i fylket ligger litt bak både for oss her i Molde, i Ålesund, Kristiansund og Volda og Ørsta, sier Dahl.

Gjør det noe om Molde blir større enn Ålesund? Heilt greit Det må ikke skje Vet ikke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Gjør det noe om Molde blir større enn Ålesund? Heilt greit 35% Det må ikke skje 61% Vet ikke 4% Du har allerede stemt 5331 stemmer Fræna kommune har ennå ikke skrevet under intensjonsavtalen, men Dahl regner med at det skjer.

– Når Fræna kommer med, nærmer vi oss 60.000 innbyggere dersom nye Molde kommune blir en realitet, sier Dahl.

Ålesund kommune har i dag 46.700 innbyggere og er fylkets klart største kommune. Lykkes en med planene om en ny regionkommune Sunnmøre, vil den med god margin bli størst. Men går de planene i vasken, mens romsdalskommunene slår seg sammen, så er plutselig ikke Ålesund lenger storebror i fylket.

– Jeg tror det er mange som er opptatt av å holde på de posisjonene de har og ikke bli forbigått, smiler Dahl.