Niende sesong av Idol er godt i gang på TV 2, og: I onsdagens utgave vises blant anna auditionen til 23-årige Susanne Thoresen fra Lerstad i Ålesund.

- Det er ikke så mange av de hjemme som vet at jeg faktisk synger, så noen blir nok overraska i kveld, sier Susanne sjøl.

For ifølge 23-åringen er hun ikke av de som har ropt høyest om det hun driver med, sjøl om hun snart er ferdig med en bachelor ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

  • Se auditionen til Susanne i vinduet øverst i saka

Dansa i mange år

Susanne forteller at det var dansen som leda henne over til sang.

- Jeg har både vært elev ved Ålesund ballettskole, og gikk også danselinja på Fagerlia vgs. Men så var det liksom noe som mangla, og etter videregående tok jeg derfor et år på musikallinja ved Follo Folkehøgskole. Det var en øyeåpner, forteller hun.

- Under auditionen spiller du også gitar?

- Ja. Jeg kjøpte både kassegitar og elgitar for konfirmasjonspengene, fast bestemt på å lære meg å spille. Det har jeg gjort. Heilt på egen hånd, sier hun.

Følg smp-kultur på Facebook!

Klart mål

Som elev på skolen som har Norges eneste bachelorutdanning i musikkteater har Susanne både fått pedagogisk hjelp med sangen, men også støtte til det å skrive sjøl.

- Dette har bare økt interessa for det å synge, og akkurat nå har sangen fullt fokus. Målet er definitivt å kunne livnære seg av å stå på ei scene i framtida, så får vi se om det kanskje blir noe der sang og dans kombineres - som i musikal, etterhvert, sier hun.

- På auditionen synger du ikke en egenskrevet låt, derimot «That's How You Know» av Nico & Vinz. Si litt om hvorfor du valgte akkurat den?

- Vet du, jeg hadde faktisk tenkt å synge en ballade - «Jealous» av Labrinth, men så var det noen som råda meg til å ta noe som var litt mer livlig. Det rådet tok jeg, og det gjorde faktisk at jeg ikke var så stressa og nervøs, forteller Susanne.

Videre

- Har du vært på audition før?

- Nei. Men på skolen har vi hatt auditionteknikk, og jeg er derfor ganske vant til å stå foran et publikum og få tilbakemeldinger. Både dette, men også innstillinga jeg stilte til audition med, var nok ei hjelp.

- Og den var som følger?

- Jeg meldte meg på heilt i siste liten, og er med for å få erfaring, for å tørre litt mer. Jeg stilte uten forhåpninger, og tenkte: Går jeg videre er det bare en positiv overraskelse, sier Susanne.

Og med auditionen og dommernes kommentarer vist på TV er det bare å gratulere: Med tre ja og ett nei er Susanne Thoresen videre i konkurransen.

Gjør som 25.000 andre - følg smp.no på Facebook