Holte consulting skulle kvalitetssikre arbeidet til Astrid Eidsvik og Helse Møre og Romsdal.

Konsulentene mente grunnlaget i idefaserapporten var godt nok til å ta et valg. Men Helse Møre og Romsdal og Eidsvik fikk også sterk kritikk, særlig for å være upresis.

- Kravene er lite tydelig fremstilt og ikke gitt noen tydelig innbyrdes prioritering. Økonomisk bærekraft fremstår som å være basert på sviktende forutsetninger, stod det blant annet fra Holte consulting.

- Molde og Kr.sund ble likestilt

Særlig var konsulentene kritisk til arbeidet i avslutningsfasen under avgått helsedirektør Astrid Eidsviks ledelse.

Nå møter Eidsvik selv kritikken.

Den 19. november hevder hun at det var et møte som resulterte i at Molde og Kristiansund skulle likestilles i rapporten. Dette for at Helse Midt-Norge og Daniel Haga også kunne gå god for rapporten.

– Resultatet av møtet var at tomtealternativene skulle legges fram som likeverdige i idefaserapporten, sier Eidsvik til Sunnmørsposten.

– Hvorfor?

– Rapporten var grunnlaget for styresaken, og den skulle legges fram for begge styrene. Siden denne også skulle være underlaget for styresaken Haga skulle legge fram, måtte også han være fornøyd med hvordan rapporten ble sluttført. Intensjonen med oppsummeringen var å vise retning for valg av tomt. Slik ble det ikke, siden vi var uenige i konklusjonen. Bare ved å legge fram tomtene som like, kunne Helse Midt gå god for rapporten, hevder Eidsvik.

– Var det her argumentene for Molde ble nullstilt?

– Eller at Kristiansund-argumentene ble nullstilt? Det er alt etter hvordan du ser det.

– Ødela dette premissene for idefaserapporten?

– Ja, mye av kritikken fra Holte consulting kom fordi vi var utydelige i konklusjonen.

Helse Midt-Norge ønsket ikke å kommentere denne saken.