- Vi var ganske spent på hvordan responsen på mesterskapet ville være, og var overrasket over at det ble fullbooket med en gang. Det er ingen tvil om at sjakkinteressen har økt svært mye de siste årene, sier undervisningsinspektør ved Spjelkavik barneskole, Stig Johansen.

Spjelkavik har hatt mesterskap for sin egen skole de siste sju årene, men det er først i år at de arrangerer et større mesterskap for alle skoler i Ålesund og omegn.

- Grunnen til den store sjakkinteressen er at skolene er flinke på å oppmuntre til det. I tillegg har mediahysteriet rundt Magnus Carlsen en del å si, tror Johansen. Trener med mobilapplikasjonSebastian Mauseidvåg fra 3.klasse ved Flisnes skole har akkurat vunnet et parti mot Marius Vik fra Spjelkavik barneskole. De to fikk øynene opp for sjakk etter å ha vært med på en sjakkturnering i regi av skolene.

- Det hele begynte med at flere i klassen ville prøve seg på sjakk. Jeg ble fort bitt av basillen, kan Sebastian fortelle.

- Hvordan trener du?

- Siden jeg ikke har noen å spille mot hjemme bruker jeg en app. Der kan man velge ulike vanskelighetsgrader. Ulike klasserTurneringen er delt inn i tre ulike klasser: 1.-2.klasse, 3.-4.klasse og 5.-10.klasse.

Alle får premie, men det vil i tillegg blitt gjort ekstra stas på 1.-3.plass i hver av de tre klassene.

Vinnere:

1.-2. klasse:

Svein Harald Ruud (Åse)

3.-4. klasse:

Mathias Unneland (Ellingsøy)

5.-10. klasse:

Olai Gaarn Skogen (Spjelkavik)

foto
Sjakkturnering på Spjelkavik barneskole. Foto: Nils Harald Ånstad