Som annonsert gikk superyachten fra beddingen ved Kleven verft klokka 14:30 i dag, lørdag. Sjøsettingen – som skjedde lynraskt , men uten dramatikk – har blitt imøtesett med stor interesse, siden det har ligget i kortene at det under denne begivenheten ville bli kjent hvem som har bestilt skipet.

New Zealandsk milliardær

Han har vært kjent som den ukjente kontrahenten, men i dag avslørte Mr. X seg selv. Det ble offisielt kunngjort gjennom pressemelding som ble sendt ut av informasjonssjef Ellen Kvalsund i Kleven.

Hemmeligholdet av kontrahentens navn har vært et diskusjonstema, og inntil pressemeldingen kom lørdag ettermiddag, har det ikke vært noen lekkasjer om temaet. En del tråder hadde likevel  ledet hen til New Zealand, og da det torsdag landet et privatfly med registrering derfra, var det flere som mente at dette måtte være kunden til den spesielle yachten.

Graeme Hart er i følge Wikipedia en av New Zealands rikeste, god for 6,5 milliarder New Zealandske dollar - et sted rundt 35 norske milliarder. Han var til stede sammen med Robyn Hart.

Strålende fornøyd

Og ved beddingen ved Kleven verft var det ingen tvil om hvem som strålte aller mest.

– It really looks impressive, uttrykte Graeme Hart strålende fornøyd, like etter at skipet var kommet på sjøen.

– Jeg liker spesielt godt linjene – dette skipet viser muskler og maskulinitet, smilte Hart til Svein Rune Gjerde i Marin Teknikk. Gjerde hadde fått tilbud om å være om bord i yachten under sjøsettingen, men valgte å se begivenheten fra land, sammen med rederparet og andre skuelystne.

– Jeg måtte se det fra avstand. Jeg måtte jo se om beregningene våre stemte, gliste Gjerde.

Et annerledes oppdrag

Det er et annerledes, utfordrende og spennende oppdrag for de involverte i Kleven og Marin Teknikk, der sistnevnte har ansvar for designet. Ifølge rapporter fra verftet har det meste gått på skinner, selv om oppdragsgiver har kommet med innspill og endringer av spesifikasjoner underveis i byggeprosessen. Ferdigstilling og overlevering av skipet antas å skje i april neste år.