Sugen på mer sol og godvær? Det blir, men ikke i dag, mandag, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød hos Meteorologisk institutt.

- I dag blir det nok litt spredt nedbør og for det meste skya på Nordvestlandet. Selv om det letter litt utover dagen, kan dere nok ikke vente dere det aller beste været. Temperaturene midt på dag ventes å ligge rundt 15 grader i ytre strøk og noe høgere litt lenger inn i landet, sier han.

Fra og med tirsdag får imidlertid også vi smake litt av det høgtrykket som bygger seg opp over sørlige del av Nordsjøen og beveger seg mot kysten, forteller han.

Se oppdatert værmelding på yr.no

- Både tirsdag og onsdag ser veldig bra ut, med rolige vindforhold og temperaturer over 20 grader de aller fleste steder. Torsdag ser heller ikke verst ut værmessig, men her er vi litt mer usikre på hvordan det blir. Det ligger an til litt lavere temperatur, og det ser ut til å kunne komme litt nedbør, spesielt mot kvelden, sier han.

- Hvordan ser helgeværet for Nordvestlandet ut, så langt?

- Da ligger det an til bygevær igjen, og temperaturene ventes også å være lavere enn de blir tirsdag og onsdag. Likevel ser det ut til å bli solgløtt innimellom. Vindmessig ser det ut til fortsatt å bli rolig, i hele den perioden vi har snakka om nå ikke mer enn nordøst frisk bris ytterst på kysten.