Det har ikke gått et døgn siden forrige gang Sunnmørsposten skreiv om innbrudd i en russebil i Ålesund, før vi kan melde om et nytt et.

Mandag var det russen på «Nostrovia» som fortvilte, etter at noen i løpet av natta hadde tatt seg inn i russebilen og stjålet to forsterkere og to basshøyttalere.

Tipset om nok et innbrudd kom allerede mandag kveld: Om at en russebil som sto parkert på Tueneset ikke bare hadde hatt innbrudd, men at det også var tømt et pulverapparat i bilen.

Robin Vangsmo - en av i alt åtte på russebilen «Biggie», forteller:

- Vi satte fra oss bilen på Tueneset seint fredag kveld. Den hadde prøveskilt, og disse utløp ved midnatt.

- En eller anna gang mellom der og mandag ettermiddag, da vi kom tilbake til bilen, har noen tatt ut ei fra før skadd siderute - og kommet seg inn i bilen. Alt vi hadde av musikkanlegg er borte, og i tillegg har de altså tømt et brannslukningsapparat av pulvertypen der, muligens for å skjule eventuelle spor, sier han.

- Bilen er ikke brukelig slik den er nå?

- Nei. Og dette skjer altså idet feiringa går mot toppen, like inn mot 17. mai, påpeker Vangsmo. Tirsdag var noen av russene på bilen hos politiet og anmeldte forholdet.

- Saka er ikke løst?

- Nei. Men etter at vi la ut den videoen dere nå også har fått, har det kommet mange støttemeldinger til oss, og vi har både fått tilbud om å låne renseutstyr og høyttalere gratis, slik at vi - hvis vi nå klarer å få bilen grei nok igjen, kan ha ei fin russetid de få dagene som er igjen. Det er vi veldig takknemlige for, sier Vangsmo.

- Midt oppe i dette fikk jeg for min del vite i dag at jeg skal opp til eksamen i både norsk og markedsføring skriftlig. Selv om det kommer en god del fridager nå, og jeg sånn sett får noen dager ekstra å lese på, har både jeg og de andre strengt tatt mye anna å gjøre nå enn å stå og fikse bil. Dette er rett og slett veldig dårlig gjort, sier han.

Politiet bekrefter onsdag at de har mottatt anmeldelser på begge de to russebil-innbrudda.

foto
Russebilen «Biggie». Foto: Line Helgesen