- Ja, det tok si tid dette, sier Kaaresen. Men jeg er overbevist om at trillebårstuntet vårt hadde virkning.

Kontant

Det var altså en januardag i 2004 at Kaaresen sammen med medeier Torgeir Lillevold i Staalgrossisten AS troppet opp hos Handelsbanken for å ta ut 1,6 millioner kroner. De to herrene puttet sedlene i ei trillebår og fraktet dem gjennom Ålesunds gater og ned på Tollbua for å betale moms på importerte varer. Kæsj kontant.

Tungvint

Målet var å sette søkelyset på et tungvint system som går ut på at det blir krevd inn moms på imorterte varer idet de kommer inn i landet i stedet for å vente på at de blir videresolgt.  Dermed må importøren betale momsen til tollvesenet, som igjen rapporterer til fylkesskattekontoret før skattemyndighetene refunderer momsen til importøren når varen er videresolgt.

Ballonger

- Dette har vært en tungvint, unødvenig, byråkratisk og dyr ordning, mener Kaaresen.

Han sammenligner det med at det sitter en knippe mennesker i et rom og blåser opp ballonger som de sender videre inn i et annet rom der det sitter like mange og stikker hull på dem.

- Helt meningsløst, men fra nyttår blir det heldigvis slutt. Da blir det innført et nytt system som både er enklere og sikrere, sier Kaaresen.

Trillebårturen hans gjennom Ålesunds gater vakte berettiget oppsikt, og saken gikk helt til Stortinget som mente at noe burde gjøres. Som sendte den til utredning.....

- Rapportene som til denne tid har kommet om saken er fylt av svada, uttalte Kaaresen til Sunnmørsposten tre år etter trillebårstuntet.

Det tok altså 10 år til før ordningen ble avviklet.