En ålesunder i 30-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til åtte måneders fengsel for en rekke narkotikarelaterte forbrytelser, ruskjøring, samt heleri av en fritidsbåt.

I fjor sommer gikk mannen nemlig om bord i en fritidsbåt i Ålesund sentrum sammen med to andre menn. Planen var at de to andre skulle kjøre den domfelte mannen til ei naboøy.

Men rett utenfor Ålesund ble sjøfarerne forsøkt stoppet av en politibåt. De satte dermed kursen vestover og etter tre timer hoppet mannen av ved Stad. Han hadde da selv kjørt den stjålne båten ei periode mens det ble fylt olje på motoren.

Båttjuver stakk til sjøs

Narkotika

I retten erkjente mannen at han var eier av 40 gram amfetamin som ble funnet ved åpningen av Ellingsøytunnelen sommeren 2013. I januar 2016 ble det funnet 36 gram amfetamin, 55 gram hasj og 1,5 dl GHB hjemme hos mannen. Han er også ved flere tilfeller blitt stoppet med mindre mengder narkotiske stoff, samt sprøyte, på seg det siste året.

I fjor høst kjørte han en varebil mens han var ruspåvirket og uten gyldig førerkort.

Mannen, som er dømt flere ganger tidligere, ble denne uka dømt til fengsel i åtte måneder. 120 dager av straffen utsettes med en prøvetid på to år. Han må også betale ei bot på 3.000 kroner, samt tåle inndragning av to skarpe og en bag med klær og verktøy.