Under formannskapsmøtet i Ålesund kommune skulle politikerne komme opp med navn på to representanter som skal representere «gamle Ålesund kommune» i et arbeidsutvalg som skal innstille på nytt kommunevåpen og ordførerkjede til «nye Ålesund kommune».

Formannskapet vil sende Monica Molvær (H) og Sindre Nakken (Ap) til arbeidsutvalget, men før avstemmingen fikk politikerne uventet hjelp.

foto
Brev Elever ved Blindheim skole hadde tegnet egne forslag til nytt kommunevåpen for den nye storkommunen. Jarle Hauge Steffensen (MDG) hadde med seg tegningene til ordfører Eva Vinje Aurdal (midten).

Jarle Hauge Steffensen (MDG) hadde nemlig med seg en konvolutt med flere titalls kommunevåpen som elever fra 3. trinnet ved Blindheim skole hadde laget.

– Vi håper du vil bruke ett av disse forslagene, skriver elevene i brevet som er adressert ordfører Eva Vinje Aurdal.

Her kan du lese flere saker om Nye Ålesund kommune.

Debatt

Etter at alle forslagene hadde blitt lagt ut over gulvet i formannskapssalen og behørig studert og dokumentert kunne politikerne fortsette debatten.

foto
Engasjert Geir Stenseth (Frp) mener Ålesunds historie må veie tungt når nytt kommunevåpen og ordførerkjede skal vedtas.

Geir Stenseth (Frp) ville også sende en hilsen til dem som skal utforme nytt kommunevåpen og ordførerkjede:

– De fire andre kommunene sitt kommunevåpen er fra midten av åttitallet, og har fine symboler som skog, fyrtårn, fjord og fjell og ei flott Skodjebru. MEN Ålesund sitt byvåpen ble godkjent i statsråd i 1898, sier han.

Visste du det? Ålesunds kommunevåpen er feil veg

Fisk og båt

Det er helt naturlig at det var båt og fisk i Ålesunds byvåpen. Det samme gjelder for Skodje, Sandøy, Haram og Ørskog, mener Stenseth.

– Derfor vil alle innbyggerne kjenne seg igjen i Ålesunds gamle byvåpen med fisker, båt og steinkrone. Ingen nye byvåpen blir lenger godkjent med krone, og det bør en ha i tankene når en skal lande ett nytt byvåpen, sier han.

Nytt kommunevåpen og ordførerkjede blir endelig vedtatt av fellesnemnda, og tatt i bruk så snart som mulig etter sammenslåingstidspunktet 1. januar 2020.