Antallet fartskontroller øker utover det som er vanlig denne uka over hele landet. Også på Nordvestlandet vil aktiviteten blant de som kontrollerer fart øke, opplyser distriktsleder i UP, Tor Magne Kalleland.

– Det blir både flere synlige fartskontroller og bruk av sivile patruljer, forteller Kalleland.

Spesielt onsdag øker kontrollvirksomheten. Da avvikles i «Speed Maraton», en aksjon som blir gjennomført i minst 20 andre europeiske land i regi av et europeisk trafikkpolitisamarbeid (TISPOL).

I løpet av dette kontrollldøgnet vil det bli gjennomført fartskontroller på forskjellige steder i alle UP-distrikt. Det overordna målet er å redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken.

– På Nordvestlandet vil det være synlige kontroller onsdag, spesielt i Molde-området i løpet av onsdag ettermiddag og kveld. I Ålesunds-området vil en sivil bil med videoutstyr frekventere området på dagtid. Den sivile bilen kan når som helst utføre kontroller av både adferd og høg fart. Ellers bidrar også lokalt politi. Felles for alle er at de kommer til å ha et større fokus på fartskontroller denne uka, forteller Kalleland.

– Dette tallet vil jo svinge litt. Men det vi vet er at fartsnivået er på veg ned, noe som selvsagt er positivt. Og så har vi unntakene da, de som kjører for fort. Og det er jo alltid like nedslående når det skjer, sier Kalleland.

I Gåseidvika i Ålesund ble det gjennomført trafikkontroll tirsdag.

Og der ble resultatet positivt.

– 40 kontrollerte. Ingen reaksjoner, skriver politiet i Møre og Romsdal på twitter.