Henriette Bryn (Ap) ønsker at hundene i Ålesund skal få egne områder der de kan boltre seg uten å gå i bånd. Sammen med partikollega Jan Ola Tennøy Ellingvåg fremmet hun forslag om hundeparker da kultur- og oppvekstutvalget diskuterte endringer i hundeforskriftene.

Innstramming

Politikerne er enige med rådmannen om at båndet skal strammes, og at det skal skal innføres båndtvang i turområdet på Holstoppen, på kyststien fra Bogneset til Geileberget og rundt Brusdalsvatnet. Men det var også andre enn forslagsstillerne som mente at man bør se på muligheten for å finne steder der hunder kan leike fritt.

Mindre plass

– Jeg har inntrykk av at det blir mindre og mindre plass til hunder i Ålesund, og vi har for få plasser der de firbeinte kan løpe fritt, mente Jan Ola Tennøy Ellingvåg.

I det endelige vedtaket står det at administrasjonen skal finne fram til flere steder i Ålesund der det kan etableres hundeparker. Det ble først foreslått at alle bydeler skal få slike parker, men det gikk man bort ifra fordi flere mente at det ville være vanskelig å få til i praksis.

– I ytre bydel står det bikkjer på alle gatehjørner og glefser, og jeg ser ikke for meg hvor vi kan ha en slik park på Aspøya, Skarbøvika og Hessa, slo Bjørn Sverre Steffensen (Ap) fast.

Utsettelse

Før man kom så langt, hadde Senterpartiets Kåre Hanken foreslått å utsette hele saka og vente med å lage forsikrifter til den nye kommunen er et faktum. Det fikk han bare med seg Frps to representanter på. De tre stemte også imot rådmannens forslag til endringer i vedtektene. Håkon Lykkebø Strand (Frp) mente at reglene var altfor rigide. Forslaget om å utrede hundeparker var enstemmig, men det er bystyret som har det endelige ordet.