Snøskredvarslingens anbefaling er å unngå alt skredterreng denne påsken, spesielt terreng brattere enn 30 grader.

– Vi har krevende snøskredforhold i hele landet. Det har gått mange skred den siste uken, både på Østlandet, Vestlandet og de største i Nord-Norge. Skredene har vært skiløperutløste, fjernutløste og naturlig utløste, melder Varsom.no.

– Selv om været kan bli stabilt utover påsken, finnes det vedvarende svake lag nede i snødekket som gjør at det vil være svært utfordrende og ferdes trygt i lang tid fremover, understrekes det.

Sunnmøre

Også på Vestlandet er det faregrad 3 – betydelig snøskredfare. Etter et påfyll med nysnø i starten i denne uka, har det vært stor skredaktivitet på disse lagene både på Sunnmøre og i Fjordane, Romsdal og Trollheimen.

– Vi har fått til dels store skred som har løsnet naturlig etter snøfall eller solpåvirkning. Noen skred har også blitt fjernutløst. I dag, fredag, blir det mildvær høyt til fjells, særlig på Nordvestlandet. Dette kan føre til flere skred der snøen blir våt. Forholdene er med andre ord krevende i starten av påska. Den enkleste løsningen er å velge turer utenom skredterreng, understreker Varsom.no.