– Jentene la ned en fantastisk innsats og gjorde det de kunne. Derfor er det veldig kjedelig å ryke på denne måten, sier Fortuna-trener Karl Oskar Fjørtoft umiddelbart etter dramaet som utspant seg i Tromsø sent i går kveld.

Da hadde juniorlaget hans nettopp tapt på straffesparkkonkurranse i NM-semifinalen for U19. Både Fløya og Fortuna scoret på sine to første straffer, før Iselin Vestnes og Marte Rekdal Aasen var de uheldige Fortuna-spillerne som bommet.

Eirin Vinje i Fortuna-målet kunne ikke forhindre at Fløya satte sin neste straffe, og dermed røk finaledrømmen for Fortuna på den absolutt kjedeligste måten.

– Det er selvfølgelig kjedelig å ryke på denne måten, sier Fjørtoft, som likevel kan ta med seg mye positivt fra kampen.

– Ja, helt klart. Jeg er stolt over det vi leverer, sier han.

Jevn kamp

Fløya startet riktig nok best i semifinalen og styrte spillet.

Men Fortuna – som blant annet manglet viktige Fride Tessem Mørkeset – kjempet seg inn igjen i kampen.

Litt mot spillets gang fikk de også uttelling. Et frispark fra Therese Ottesen gikk rett i nota til jubel fra Fortuna-spillerne.

Dessverre for Fortuna glapp ledelsen like før pause.

– Der var vi litt uheldig. Målet kom etter et innlegg, forteller Fjørtoft.

Andre omgang var ganske lik den første. De store sjansene uteble, og kampen sto lenge og vippet.

Utvisning

Så ble det meget spennende de siste ti minuttene.

Lea Eidsaa var på veg gjennom og ble felt av en Fløya-spiller.

Dermed rødt kort og overtall til Fortuna, som nok helst hadde sett at Eidsaa fikk sjansen alene med keeper.

– Du vet aldri hva som hadde skjedd da, sier Fjørtoft.

Men Fortuna klarte ikke å dra nytte av overtallet og dermed ble det 1–1 til full tid.

To x 5 min

Til Fortunas store overraskelse ble ekstraomgangene bare spilt over to ganger fem minutter.

– Jeg vet ikke hvorfor. Det er i alle fall helt idiotisk spør du meg, sier Karl Oskar Fjørtoft.

Dermed fikk ikke Fortuna så stor fordel av å være en spiller mer som man hadde ønsket.

Dermed ebbet det hele ut med 1–1 og straffesparkkonkurranse, der Fortuna altså røk ut.

I ettertid kan uansett Fortuna-jentene være stolt over å være blant landets beste juniorlag.

– Det er selvfølgelig artig å se. Det ser lovende for Fortuna framover, fastslår Karl Oskar Fjørtoft.