– Jeg har hele tiden vært klar på at det å stjele er ikke riktig. Så har jeg heller ikke hatt helt korrekt informasjon om saken hele veien. Det er for så vidt greit å være åpen om. Det er jeg både sint og skuffet over, og det har jeg gitt veldig direkte beskjed til Bjørnar om med et rett fram språk, sa Martinussen på en pressekonferanse mandag formiddag.

Marie Sneve Martinussen har fungert som midlertidig leder i Rødt siden sykmeldingen til Bjørnar Moxnes den 3. juli.

– Jeg har hele veien fått den samme informasjonen som offentligheten, omtrent samtidig som offentligheten når denne saken har utviklet seg. Det er aldri morsomt når noen man kjenner godt og jobber tett med ikke sier den fulle sannheten, sier hun.

Sneve Martinussen forklarer videre at hun syns det er vemodig at Moxnes trekker seg som partileder etter så lang tid, men at hun er glad for at han har vært såpass ærlig i sin siste uttalelse. Hun forteller også at hun har tro på at forholdet til den tidligere partilederen kan repareres, og at hun har tro på at de kan samarbeide godt i framtida.

– Første skritt for å vinne tilbake tillit er å innrømme det fullt ut, det har kanskje ikke han egentlig gjort før i dag.