– Jeg har reist veldig masse i 40 år. Norge er et av mine favorittland. Dette er min fjerde gang her og første gang med båt, sier Hiroshi Hashimoto.

Han har tidligere kun besøkt Norge uten båt, men nå fikk han og kona Kikuyo Hashigushi endelig oppfylt drømmene sine.

– Jeg var i Norge for første gang i 1983, da jeg var student. Første gangen var jeg på Nordkapp, i København og Helsinki på tre uker alene. Jeg likte Nord-Norge, sier Hashimoto.

Han kom tilbake 15 år senere for enda et norgesbesøk.

– Da var jeg kun fra Lofoten til Nordkapp på sommeren, og da var jeg kun én uke. Året etter var jeg der på vinteren og så nordlyset, forteller han.

Etter hans turer til Lofoten bestemte han seg for å komme tilbake Norge i fremtiden.

– Jeg ville komme med min egen seilbåt og det greide jeg i år. Nå kommer jeg fra Kanariøyene. I fjor ville jeg reise til Europa med seilbåt, men det var et veldig vanskelig år. Vi reiste da fra østkysten av USA til Europa, til slutt, men det var vanskelig siden de fleste landene var stengt, sier Hashimoto.

Ekteparet ankret båten på Tenerife og begynte å seile igjen i mai i år. I en måned skal de seile på norskekysten, fra Lofoten til Stavanger. Paret reiser videre onsdag til Hjørundfjorden.

– Dette året er det eksepsjonelt vær, men vi er i båt så vi merker ikke så mye. Det er bedre på Kanariøyene da, legger Hashimoto til.

– Etter Stavanger skal vi seile til Skottland og så sette fra oss båten i London til neste år. Vi skal seile igjen neste år, sier Hashimoto.

Da har de planer om å seile i Baltiske hav neste år med katamaranen.

Katamaranen «Buena Vista» fortøyd i Brosundet i Ålesund. Foto: privat