Værvarslinga på Vestlandet vurderte å sende ut ekstremvarsel, men lot det være. Vindretningen på Nordvestlandet gjør at landsdelen blir lite rammet av «Hilde» lørdag kveld.

– Vi registrerte orkan på Kråkenes på Stadlandet for et par timer siden, men vinden har nå roet seg til sterk storm der, og det verste er over, sier meteorolog Ivar Hjellestad ved Værvarslinga på Vestlandet til smp.no klokka 18.30 lørdag kveld.

Orkan i kastene

Ekstremværet «Hilde» herjer lørdag ettermiddag og kveld videre i Trøndelag og på Helgeland. Meteorologene varsler om mulig orkan ytterst på kysten.

Også på Ona har det vært orkan i kastene, og den sterkeste vinden er i nå i ferd med å slå inn over trøndelagskysten.

Les også: Evakuerte i Ørsta får flytte heim

Farlig nær sjøen

Selv om det sent lørdag ettermiddag «bare» er sterk storm på kysten, advarer meteorologene folk mot å bevege seg ved sjøen.

– Utaskjærs, ved Svinøy og Ona, har den såkalte signifikante bølgehøyden nå vært på 8-9 meter. Det betyr at enkeltbølger er på 14-15 meter i åpen sjø, sier Ivar Hjellestad til smp.no.

– Bør folk være forsiktige med å bevege seg utendørs?

– Inne på land kan folk snart gå utendørs uten særlig fare, men vi oppfordrer folk til å holde seg inne og unngå å dra ut for å se på de store bølgene. Vent til i morgen tidlig med det, er meteorologens oppfordring.

Les også: Flere ferjesamband er innstilt

Snøvær følger etter stormen

Uværshelga vil ellers bli etterfulgt av kulde og snø, forteller Hjellestad.

Onsdag, kanskje allerede tirsdag kveld, vil det bli kald og nedbør på Nordvestlandet.

– Det kan bli vanskelige kjøreforhold på enkelte strekninger til uka, sier meteorolog Ivar Hjellestad.

Har du tips eller bilder fra stormen? Tips oss på 95 400 400 eller 95400400@smp.no!