Gjensidigestiftelsen gleder 29 organisasjoner i Møre og Romsdal med til sammen 7,1 millioner kroner til jul. På denne lista er det Lekepatruljen med utspring i Spjelkavik barneskole som har fått aller mest. I går kom Marit Bolstad fra stiftelsens gaveutvalg på besøk til skolen med en sjekk på 1.250.000 kroner i veska.

Godt tiltak

– Lekepatruljen sørger for at skolebarn får fysisk aktivitet, samtidig som det er sosialt inkluderende. Et utmerket tiltak og helt i stifetelsens ånd, sier Bolstad.

Undervisningsinspektør og mannen bak Lekepatruljen, Stig Johansen, var selvsagt svært glad for gaven.

– Dette betyr at samtlige barneskoler i Møre og Romsdal nå får tilbud om kurs og en utstyrspakke til patruljene, forteller Johansen.

Nye kajakker

Sunnmøre friluftsråd er en viktig medspiller i arbeidet som Lekepatruljen driver. Blant annet låner friluftsrådet ut kajakker helt fritt og franko til både skoler og andre som vil kurse barn og unge i å bruke denne farkosten.

– Kajakkene våre er 25 år gamle og så mye brukt at de begynner å bli temmelig slitt, men nå skal det bli både nye kajakker og alt utstyret som trengs, sier friluftsrådets daglige leder, May Britt Haukås.

For Marit Bolstad hadde med seg nok en sjekk i går på 600.000 kroner som skal gå til å fornye friluftsrådets kajakkflåte.

– På Spjelkavik barneskole er vi ivrige brukere av disse kajakkene, forteller Stig Johansen. 250 av elevene våre får et kajakkurs som går over tre uker hvert eneste år.

– Vi har også laget et undervisningsopplegg i bruk av kajakk som flere skoler har benyttet seg av, forteller fagleder Christer Lundberg Nes i friluftsrådet.

I tillegg til Lekepatruljen, fikk også Norges Musikkorps Forbund Nordvest 1,2 millioner kroner.

fakta

Daglig leder May Britt Haukås, fagleder Christer Lundberg ned og styreleder Vebjørn Krogsæte - alle fra Sunnmøre friluftsråd fikk sjekk overrakt av Marit Bolstad. Foto: Nils Harald Ånstad