– Det er fortsatt arbeid som skal gjøres ute i gata, men inne har vi brukt de nye lokalene ei stund, forteller direktør Christel Furnes. Og så langt har alle vært veldig fornøyde.

Hun er glad for at både gjester og ansatte vil få glede av pengene som eierne i 62° Nord har investert.

Moderne

– Vi har fått et topp moderne konferanselokale som fungerer like godt som ramme rundt privat selskapelighet av alle slag. Stemningen fra resten av hotellet har vi tatt med oss hit, og det håper vi også kan være ei god ramme rundt en effektiv møtedag.

Kabelklyser og støyende videokanoner er erstattet med moderne og trådløse løsninger, og de færreste konferansesaler kan skilte med en hel vegg med vin. Den andre langveggen er vinduer med nærkontakt til Brosundet.

– For oss er det like viktig at våre ansatte også har fått bedre arbeidsforhold, sier Christel Furnes.Gjestene i restaurant Maki, som også er hotellets frokostrom, kan se rett inn på det flunkende nye kjøkkenet.

– Vi har også fått plass til nye kjølerom og gode arealer der vi tar imot varer.

Krevende

Direktøren legger ikke skjul på at byggeprosessen til tider har vært krevende. Antikvariske myndigheter helt opp til Riksantikvaren har vært inne i bildet, og det har også vært røster som har hevdet at tilbygget ville bli et fremmedelement i et fredet bymiljø.

– Slik det framstår ferdig, tror jeg de fleste vil mene at dette har blitt et vellykket bygg, sier Christel Furnes.

Hun understreker at det nye uterommet skal bli et sted til glede for alle som ferdes i området. Akkurat nå er håndverkere i gang med å legge stein på plassen mellom Hotel Brosundet og nabohotellet.

På budsjett

Det første spadetaket til nybygget ble tatt i desember 2013.

– Og før den tid tok planprosessen mye tid, sier Christel Furnes. Selv om det til tider har vært en veldig omstendelig prosess, har det vært spennende også. Og resultatet synes jeg vi har all grunn til å være glade for.

For å si det litt enkelt, er nybygget gravd ned på tomta mellom de to hotellene. Kravet var at bygget ikke skulle stikke over gateplan i Apotekergata.

– Vi har støtt på enkelte problemer som har gjort at byggearbeidet har tatt litt lengre tid enn planlagt, men budsjettet har vi holdt, slår hotelldirektøren fast.