– Som livescene etter midnatt er stedet uegnet. Det er ikke mulig å isolere lokalene nok, uten å få vernemyndighetene på nakken, sier Knut Fylling, tidligere bystyrerepresentant for Fremskrittspartiet.

«Stille natt»

Åpningstid

Fylling mente at åpningstiden burde begrenses til midnatt og at skjenking senest må opphøre 23.30.

–Dette fordi lokalene ligger i jugendstilbebyggelse, – som består av gamle hus med dårlig lydisolering, og erfaringsmessig har ført til store konflikter på grunn av støy fra dette lokalet. Støyen har vært til sjenanse for både beboere og andre reiselivsbedrifter i umiddelbar nærhet, ifølge Fylling. Fyllings forslag falt med 31 mot 17 stemmer i bystyret.

– Det er spesielt når et politisk flertall lar ei lita kro på hjørnet, gå foran hensynet til fastboende og næringslivsinteresser med to veletablerte hotell og mang arbeidsplasser, mener Fylling.

– Hadde bevillingen vært begrenset til midnatt, og livemusikken begrensa seg til tidligere på kvelden, så kunne alle vært lykkelig, mener Fylling.Han er ute av politikken nå, men minner om at alle skjenkesaker nullstilles og skal opp til ny behandling i april-mai, for ny fireårsperiode.

Ny ledelse

– Det vil bli innmeldt et nytt styre, sier Helgi Skaftason Skjortnes. Det som skjer videre er at daglig leder går ut, og jeg tar over igjen som daglig leder og prøver å få det til, sier Skjortnes.

Ifølge ham er det nå ham selv og Rolf Oscar Drønnen som sitter med aksjene i selskapet. Drønnen eier også lokalene i Apotekergata 2.

– Det er du som innehar skjenkebevillingen for Jugend Bar. Er dette et grep for å være i forkant med ny behandling av skjenkebevillinger?

– Ja, vi prøver å være i forkant, og vi må prøve å tilrettelegg for skjenkebevillingen, sier Skjortnes.

Når det gjelder livemusikk og tidspunkt for spilling, mener han at det ikke er mye de kan gjøre i forhold til spilletiden i helgene.