Sjøl om tidsskjemaet er stramt, er det viktig for Torbjørn Røe Isaksen å sette av tid til et besøk på gravstedet til besteforeldra, som er gravlagt i Ålesund.

- Mamma er fra Ålesund, og jeg er sjøl født her. Faktisk ble jeg født da jeg var på ferie hos bestemor, så jeg mistenker mamma for å ha tima det godt, forteller Røe Isaksen med et smil.

Følg smp.no på Facebook

Innom barndomsheimen

På vei fra flyplassen til besøk i Fremmerholen barnehage, har han rukket å stikke innom barndomsheimen til mora Ragnhild Røe, som vokste opp på Skuggenhaugen.

Han er sjøl oppvokst med læresetninga om at Sunnmøre - det er verdens navle. Han har friskt i minne mange besøk og ferieturer til distriktet i oppveksten.

Når han besøker jugendbyen og Sunnmøre i dag, er det gjerne i embets medfør. Det gjelder også tirsdag.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Skole og NMK-besøk

I forbindelse med den nasjonale barnehagedagen går turen innom Fremmerholen barnehage, der de eldste barna har laga en egen grunnlov.

Turen går videre til Fagerlia videregående skole, for å besøke ei forskerklasse der elevene får styrka undervisning i teoretisk matematikk.

Statsråden vil videre få ei innføring i samarbeidet mellom Høgskolen i Ålesund og lokalt næringsliv. Dagen blir avslutta med et besøk hos Ålesund kunnskapspark og Norsk Maritimt Kompetansesenter, der det blir smetta inn et obligatorisk simulatorbesøk.

Les mer om denne saka i papirutgava onsdag 19. mars