Søvik har vært daglig leder for det kommunale foretaket Ålesund kommunale eiendom (ÅKE) i vel ett år. Da kom han fra jobben som plan- og bygningssjef i Ålesund.

Fornøyd

- Vi er svært fornøyde med at Søvik har takket ja til å blir ny plan- og bygningssjef, sier kommunalsjef Ronny Frekhaug i ei pressemelding.

- Han er den best kvalifiserte søkeren med sterk faglig bakgrunn, og praksis og erfaring både fra privat næringsliv og det offenlige. Han har også positive personlige egenskaper som vi har vektlagt.

Stillinga som plan- og bygningssjef har vært utlyst i tre omganger i løpet av det siste året. To av dem ved hjelp av privat rekrutteringsbyrå.

- Årsaken til at det ikke har vært ansatt noen i stillinga tidligere er at mange av dem som byråene har vært i kontakt med ikke har vært i posisjon til å skifte stilling eller har ønska å gå inn i ei lederstilling, sier Frekhaug.

Vanskelig avgjørelse

Søvik begynte i stillinga som daglig leder for ÅKE i november i fjor. Før det var han nettopp plan- og bygningssjef, ei stilling han fikk i august 2011. Søvik sier det har vært en vanskelig avgjørelse å slutte i ÅKE etter så kort tid.

- Det er ikke noe galt med ÅKE som arbeidsplass. Tvert i mot, sier Ole A. Søvik med et smil.

- Jeg har ikke vært på jakt etter ny jobb. Samtidig kan jeg ikke legge skjul på at de mange viktige prosessene knyttet til byutvikling og bevaring har vært utslagsgivende for det endelige valget.

Søvik legger til at også ÅKE er inne i en spennende prosess med omstilling og mange interessante utviklingsprosjekt.

- Når det er sagt, så er de to arbeidsplassene nært beslekta og det er svært mye overføringsverdi mellom de to virksomhetene . Jeg håper på et enda tettere samarbeid fremover, avslutter Søvik.

Det er ikke klart når Søvik begynner i stillinga som plan- og bygningssjef. Det må skje i dialog med ÅKE slik at han får avslutta påbegynte prosjekt og slik at rekruttering av ny leder er i gang.