Mannen må også betale erstatning på til sammen 520.000 kroner til 11 fornærmede i saken, ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett.

Mannen var tiltalt for tiltalt hele 36 straffbare forhold, blant annet å ha truet 10 mindreårige jenter fra ulike kanter av landet til å kle av seg og utføre seksuelle handlinger via Skype.

Les også: Ga seg ut for å være tenåring - lurte småjenter i Skype-felle (for abonnenter)

Har tatt lang tid

Med en dom på ni år legger tingretten seg på linje med kravet fra aktor i den grove overgrepssaken, som ønsket ti års fengsel.

Men den domfelte får fradrag i dommen fordi han har tilstått og fordi det har tatt lang tid før saken kom for retten. Overgrepssaken som ble avdekket, er svært omfattende, men domstolen mener likevel at saken burde kommet for retten tidligere.

Det gikk over fire år fra politiet først ble oppmerksomme på saken, til saken kom for tingretten.

Politiet i Møre og Romsdal forklarte i retten at etterforskerne hadde funnet 367.000 Skype-filer som viste grove overgrep, da de gransket datatrafikken mellom mannen og jentene.

«Kynisk og grenseløs»

Mannen er blant annet dømt etter straffelovens paragraf 192 for å ha truet noen til å utføre seksuell omgang, og tingretten påpeker at overgrep på nett ikke skal dømmes mildere enn overgrep i samfunnet ellers.

– Bevisførselen viser at tiltalte etter å ha oppnådd tillitt, på en kynisk og grenseløs måte har utnyttet de fornærmede på det groveste, heter det i dommen.

Mannen har erkjent straffskyld på alle unntatt ett punkt, men tingretten fant ham skyldig på samtlige punkter. Det omfatter også identitetstjuveri.