Klokka 16.35 forteller politiadvokat Yngve Skovly til Rbnett at det er en eldre mann og en eldre kvinne som er funnet døde. Han sier at de ikke er endelig identifisert, men at politiet tror det er de to som bodde i boligen.

Personene ble funnet i en bolig rett øst for Molde sentrum. Skovly bekreftet dette til Rbnett klokka 14.12 torsdag ettermiddag.

– Det er all grunn til å tro at det er beboerne i boligen som er funnet døde. De er ikke endelig identifisert. Dødsårsaken vil bli fastslått gjennom obduksjon, sier Skovly i en pressemelding sendt ut klokka 16.41.

Kriminalteknikere kom til stedet rundt klokka 15.30. Politiet har sperret av området rundt boligen. De kriminaltekniske undersøkelsene vil foregå utover kvelden. Samtidig vil det bli foretatt vitneavhør og rundspørring, opplyser politiet.

– Vi må holde alle muligheter åpne, og ikke låse oss til noe. Ofte vil et åsted fortelle mye, sier Skovly.

Han sier at politiet ble varslet av en person som kom til boligen klokka 13.30. Ifølge Skovly var politiet på stedet kort tid etter.

– Er det mistanke om at det har skjedd noe kriminelt?

– Det vet vi ingenting om ennå. Det er noe av det vi håper kriminalteknikerne kan si mer om. Foreløpig har vi mange hypoteser på hva det kan være, sier Skovly.

– Vi har foreløpig ikke noen holdepunkter for at det er mistanke om en kriminell handling, legger han til.

– Leter dere etter noen i forbindelse med dødsfallene?

– Nei, det gjør vi ikke.

– Det er foreløpig uavklart hva som er årsaken til dødsfallene, sier politiadvokat Yngve Skovly. Bildet er tatt tidligere. Foto: Bjørn Brunvoll

Politiet vet ikke hvor lenge de to har vært døde.

Kriseteamet i Molde kommune er koblet på saken.

Til VG sier Yngve Skovly at personen som fant de to døde skulle på besøk, og hadde en relasjon til beboerne i leiligheten. Personen blir avhørt av politiet.

Rbnett har snakket med flere naboer, og de beskriver nabolaget som stille og rolig. Flere var nettopp kommet hjem fra jobb da de fikk se politisperringene i gata.

– Det er sjokkerende og tragisk å komme hjem til noe sånt, sier en av naboene.

Sunnmørsposten kommer tilbake med mer