Fakta fra Solbergs pressekonferanse 15. september:

* Finnes gjennomførte mer enn 3600 aksjehandler mens Erna Solberg var statsminister.

* Ektemannen handlet langt mer enn han underveis fortalte kona og Statsministerens kontor (SMK), sa Solberg under pressekonferansen.

* Finnes har selv innrømmet at han ikke har vært ærlig om sine aksjekjøp overfor Solberg eller SMK.

* Totalt har Finnes hatt cirka 1,8 millioner kroner i nettogevinst på aksjehandelen i perioden.

* Økokrim vil vurdere om det er grunnlag for videre etterforskning i saken.

* Aksjekjøpene til Finnes inngår i kontroll- og konstitusjonskomiteens pågående habilitetssak.

Tidslinje:

* Fredag 15. september ble Sindre Finnes' liste over aksjehandler han hadde gjennomført mens Erna Solberg var statsminister, lagt fram under en pressekonferanse på Stortinget. Listen viser at Finnes gjennomførte mer enn 3600 aksjehandler mens Solberg var statsminister.

Under pressekonferansen fortalte Erna Solberg at hun ikke hadde visst om omfanget av mannens aksjehandler og at hun har vært inhabil i flere saker som statsminister på grunn av dette.

* Tirsdag 12. september sier Erna Solberg til NTB at det ikke er noe hastverk med å legge på bordet noen liste over ektemannens aksjehandler.

* Mandag 11. september: Høyre blir lokalvalget store vinner og landets største parti.

* Fredag 8. september: I forkant av partilederdebatten i Stavanger sier Erna Solberg til NRK at hun har bedt ektefellen lage en liste over aksjehandler han hadde foretatt i hennes regjeringstid.

I etterkant – 15. september, sier Solberg til NTB at det var fredag 8. september hun begynte å få mistanke til at Finnes ikke hadde fortalt henne sannheten om aksjehandlingen. Hun sa imidlertid at hun ikke visste noe om dette hadde hatt noe å si for hennes egen habilitet og at hun derfor valgte å ikke si noe om dette offentlig.

* Onsdag 6. september klokken 19.40 publiserte E24 en liste over 22 handler som Finnes gjorde de siste fire månedene Erna Solberg ledet regjeringen i 2021. Erna Solberg fikk vite på forhånd at listen skulle bli publisert og sa hun visste nok om ektemannens aksjekjøp til å vite at hun ikke var inhabil.

* Torsdag 31. august: E24 gjengir opplysninger fra Aksjonærregisteret som viser at Sindre Finnes kjøpte, solgte og eide aksjer i flere store børsnoterte selskaper i alle år mens kona var statsminister. Avisen ber Finnes om en komplett listen over alle aksjehandler i tiden Erna Solberg var statsminister.

* Oktober 2013: Erna Solberg har senere fortalt at Finnes var i et møte hos Statsministerens kontor (SMK) da hun tiltrådte som statsminister i oktober 2013, for å bli orientert, og også orientere om aksjene han eide den gang.