Mannen ble pågrepet søndag, og fengslet tirsdag. Han er siktet for brudd på besøksforbudet, og dommeren som vurderte fengslingen mener at det er mer sannsynlig at mannen er skyldig enn uskyldig.

Retten viser til at mannen fikk et seks måneder langt besøksforbud mot kvinna i slutten av juli i år. Han skal ha begynt å kontakte kvinna knappe tre uker senere, blant annet skal han ha sendt henne en video.

– Siktede har blant annet sendt fornærmede flere venneforespørsler på Snapchat, og forsøkt å oppnå kontakt med henne via andre, står det i fengslingskjennelsen.

I helga skal forsøkene på kontakt ha toppet seg.

– Siktede klatret opp på verandaen til fornærmede og tok seg inn i leiligheten hennes via denne. Etter denne hendelsen ble siktede presentert for et forelegg på 15.000 kroner. Forelegget avskrekket ikke siktede fra allerede neste dag å sende fornærmede den tidligere omtalte videoen, skriver dommeren.

Videre skriver dommeren at han mener fengslingen er godt nok begrunnet. Han viser blant annet til det som skal være et stort antall brudd på besøksforbudet, og til at kvinna uttrykker frykt for mannen. Det er også med i vurderingen at mannen ble dømt for flere voldelige episoder mot kvinna i 2014.

Mannen ble også i januar i år dømt til samfunnsstraff, blant annet for å ha truet ei politikvinne etter bråk med naboen og for å ha stjålet en elsparkesykkel.