Tirsdag fikk Ålesundspolitikerne framlagt budsjettet for neste år. Det var tung lesning og kan blant annet føre til reduksjon på 25 årsverk i skolene.

Her finner du en interaktiv grafikk som gir deg enkel innføring i hovedpunktene i budsjettforslaget og den vanskelige situasjonen kommunen nå er i.

Les også: Foreslår å legge ned seniorsenterLes også: Ålesund kan havne på Robek-lista

Meget vanskelig

«Arbeidet med å få til et 2014-budsjett i balanse har vært meget vanskelig!» Det skriver fungerende rådmann Ronny Frekhaug i innledningen av budsjettet.

Han åpner for nedlegging av et seniorsenter, i tillegg til utdanningsinstitusjonen Broen. Dessuten er rehabilitering av skoler, ny idrettshall, kulturskole og kirke utsatt på ubestemt tid.

En hestekur

Ordfører Bjørn Tømmerdal tok i mot det hele med nøkternhet.

- Dette blir en hestekur, sa han til smp.no like etter budsjettet ble presentert for formannskapet på tirsdag.

Bystyrets komiteer skal behandle budsjettet 11. november, mens formannskapet skal legge fram sine eventuelle endringsforslag den 18. november. Innstillingen fra formannskapet skal på høring, før budsjettet endelig vedtas i Ålesund bystyre den 5. desember.

foto
Ordfører Bjørn Tømmerdal (venstre) og konstituert rådmann Ronny Frekhaug etter budsjettframleggelsen i Ålesund formannskap på tirsdag. Foto: Alexander Worren