• Se bildene fra øvelsen over (oppdateres fortløpende)

Smp.no (ÅLESUND HAVN): Onsdag formiddag gikk alarmen for en storstilt beredskapsøvelse midt i Ålesund sentrum. Formålet med øvelsen er forberedelse til båtfestivalen og The Tall Ships’ Races i sommer.

– Vi trenger å øve. Det er et stort potensiale for forbedring, i alle fall i vår etat, mener øvingsleder Øyvind Seth i Ålesund brannvesen etter den store katastrofeøvelsen.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

«Havnet i sjøen etter brann»

Ved 10-tida ble folk i sentrumsområdet av byen varslet via sms og en av havnevesenets små prammer ble satt i full fyr ved Skansekaia.

Øvelsen gikk ut på at flere personer var skadd og noen var havnet i sjøen etter en brann om bord i en fritidsbåt. Ti etater rykket ut og målet var samhandling og utprøving av det nye nødnettet.

Se video fra øvelsen til høyre for artikkelen (under om du leser på mobil)

Etter en noe laber start, tok dramatikken seg kraftig opp etter hvert, og hver etat gjorde det de hadde satt seg som mål å gjøre. Øvelsen vil bli evaluert.

Stengt for båttrafikk

Politiet opplyste før øvelsen at heve/senkebroa på sørsida av Brosundet vil være senket, så det blir stengt for båttrafikk gjennom Ålesundet og Brosundet så lenge øvelsen holder på.

Les mer: Skal øve beredskap midt i sentrum

Hurtigbåten vil likevel gå som normalt, og vanlig biltrafikk kan passere om alt går som planlagt, ifølge politiet.

En av havnevesenets småbåter ble satt i full fyr - noe som innledet øvelsen i Ålesund onsdag. Foto: Staale Wattø