Et stort lavtrykk i Norskehavet preger værsituasjonen i heile landet for tiden. Lavtrykket som gir ekstremvær i Nordland og Troms er også det som bestemmer været på Vestlandet og Møre og Romsdal de neste dagene.

– Både fredag og lørdag blir det bygevær. Snøgrensa ligger på 1000-600 moh., og det kan også komme haglbyger som er ganske kraftige, sier vakthavende statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid til Smp.no.

Bygeværet fra vest vil ramme Sunnmøre hardest i Møre og Romsdal, mens områder lenger nord i fylket slipper unna med mindre nedbør.

– Det ser ut til å bli kraftige byger både fredag og lørdag, og det blir ikke slutt på nedbøren før et stykke ut på søndagen.  Temperaturen vil bli omtrent uendra fram mot søndag, sier Fagerlid.

Søndag er det venta kaldere temperatur, mens vind og nedbør ser ut til å stilne før neste uke går mot mer stabilt, kaldt vintervær.

Opptil full storm

– Også lørdag vil nok vinden merkes godt, særlig på starten av dagen. Det blir vindfullt og kraftige byger, snøbyger og fare for haglbyger med torden. Det blir mye vær de neste par dagene, det kan jeg skrive under på, sier meteorologen.

Neste uke: Kald, tørr vinter

Et stykke ut på søndagen ser både vind og nedbør ut til å roe seg, og mot neste uke ligger det an til at vi kan få en oppklaring og stort sett fint vær.

– Neset uke ser egentlig tørr og kald ut, med temperaturer på minussida og noen spredte enkle snøbyger. Så det er håp om stabilt og kaldt vintervær, sier Fagerlid.

– Søndag kan bli bra, heilt klart, det vil snø godt i fjellet, og hvis du tar på deg skia er det gode håp for ski søndag og i neste uke. Toppturer er veldig mulig i neste uke, og det ligger an til ganske bra forhold til å være november.