Oppdatering: Etter at denne saka sto på trykk er forholdet meldt til politiet, slik det også varsles i artikkelen at vil bli gjort. Det bekrefter konstituert leder for etterforskningsavdelinga ved Ålesund politistasjon, Tore Hovstein.

Gunn Elin og Ragnvald hadde gledet seg lenge til å få oppleve Kygo lørdag kveld. Etter en romantisk og uskyldig gest ble paret dratt ut av stadion - i håndjern.

- Vi sto på stadion og hoppet og danset som de fleste andre. Mannen min har skadet foten sin, så etter en stund satte vi oss ned. Ragnvald la hodet på skulderen min, bare helt romantisk. Da kom det med en gang en vakt bort og sa at han sov, forteller Gunn Elin til smp.no.

- Jeg sover ikke! Men hvis du påstår det kan jeg heller gå, svarte Ragnvald til vakten som kom i krangel med ham.

Paret gikk så ned på matta igjen, ifølge Gunn Elin.

- Vi reiste oss og gikk, men da kom det plutselig flere vakter. De tok tak i mannen min og var veldig hardhente. Jeg ba dem om å være forsiktige, sier hun.

Vaktene prøvde så å få tak i henne også, og hun ropte at de skulle komme seg vekk.

Ifølge Gunn Elin Osnes Bratshaug fikk mannen hennes både knær i ryggen og ble satt i håndjern før de dro ham ut av stadion. Også Gunn Elin ble dratt etter hendene ut av CLS, forteller hun.

Har bilder av seansen

Gunn Elin liker å dokumetere konserter hun er på og hadde derfor mobilen klar da hendelsen utspilte seg. Hun fikk bilder av vaktene som la mannen hennes i bakken.

- Den ene vakten ble forbannet når han så jeg tok bilder og beordret meg til å slette dem. Det nektet jeg, og vakten vred hendene mine bak på ryggen og dro meg også ut av festivalområdet, forteller hun og legger til at hun har en sykdom som gjør at hun lett blir skadet. Hun har derfor store smerter i skuldre, nakke og rygg i dag etter behandlingen.

Ragnvald skadet ribbeina etter hendelsen.

- Også ei som fikk med seg hele seansen kom løpende og ba vaktene om å ta det med ro, men de hørte ikke, sier hun.

Anmeldelse

Paret synes hendelsen var så urettferdig og ubehagelig at de velger å anmelde de aktuelle vaktene.

- Utenfor stadion tok politiet med en gang av oss håndjern og sa at dette var helt unødvendig. Jeg sa jeg ville anmelde dem, men fikk beskjed om å vente til mandag, forklarer Gunn Elin som drar rett til politikontoret mandag morgen.

Paret synes ikke hendelsen er greit i det hele tatt. Ikke bare mistet de en opplevelse de hadde ventet lenge på, de har også mye smerter etter å ha blitt kneblet.

- Kjenner ikke til hendelsen

Lars Berg Giskeødegård fra Momentium kjenner ikke til den konkrete hendelsen, men kan fortelle at alle hendelser som blir rapportert, samt alle utkastelser, blir loggført.

- Det er mye som skjer i løpet av en kveld. Jeg kjenner ikke til denne hendelsen og det er derfor vanskelig å uttale seg om det. Men blir det en anmeldelse må man forholde seg til det. Man må ta det gjennom systemet, sier Giskeødegård til smp.no.

Vaktholdet under Jugendfest har vært enormt, og vektere ble innleid fra hele landet for å klare å dekke behovet.

- Jeg kan på generell basis si at vi jobber mye med å gjøre vaktholdet serviceinnstilt. Årets Jugend er året med færrest hendelser hittil. Vi har kun to innbringelser fra helga (uoff. tall) og ingen uttrykninger med ambulanse. Sjefen for Røde Kors sa også at det var første år uten blod på sykestua, forklarer Giskeødegård.

Må ivareta sikkerheten til publikum

Arrangøren forteller at det viktigste for dem er å ivareta sikkerheten til publikum.

- Vaktene skal håndheve reglement inne på arrangementet. De skal være forklarende, imøtekommende og løsningsorienterte, men skal og sette rammer for hva som er akseptabel oppførsel inne på området. Det må altså være en balansegang mellom å håndheve Norsk lov og å være imøtekommende, sier han.