Siste: - Skiløperen ble funnet av et Sea King-helikopter i søksområet litt etter klokka 04.30. Da hadde det vært observert lys øverst i Snødalen i rundt en halv time. Mannen er i god behold og kunne reise hjem til familien. På veg ned fra fjellet hadde han kommet til at han på grunn av de rådende forholda - mørkt, bratt og snø, ville vente til dagslys før han ville fortsette ferden ned fra fjellet, får smp.no opplyst ved operasjonssentralen til Sunnmøre politidistrikt. Politi, ei redningsgruppe og helikopteret hadde da lett etter mannen, som var alene på skitur i området.

Redningshelikopteret var på plass ved leteområdet rundt midnatt, og planen var å ta i bruk nattbriller i søket etter skiløperen. Sunnmøre Alpine Redningsgruppe er også kalt ut for å delta i letingen etter mannen. Også redningshunder var da på plass for å bidra.

– Nærmere 20 mann deltar i søket. Det blir nå søkt i et område i Snødalen, opplyste operasjonsleder Tor-André Gram Franck ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no ved 01.45-tida, tirsdag.

Da var det gode værforhold for søk i området.

– Mannen er ikke funnet. Vi fortsetter søket utover natta, sa Gram Franck.

Meldt savnet av familien

– Han var i kontakt med familien ved 19-tida. Da hadde han forsøkt å ta seg ned fra fjellet, men hadde fått problemer med å komme ned via den første ruta han valgte, fortalte operasjonslederen.

Da mannen ikke kom fram til forventa tid, ble han meldt savnet og det var ikke oppnådd kontakt med mannen etterpå. Det er imidlertid dårlig mobildekning i området.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Politiet hadde videre fått opplyst at mannen er fjellvant, men at han ikke var utstyrt for en natt ute i terrenget. Det var greie søkeforhold i Nibbedalen.

Værtrøbbel

Innledningsvis hadde redningshelikopteret noen utfordringer med å komme seg i posisjon.

– Sea King-helikopteret har fått problemer med å ta seg fram på grunn av været. De forsøker nå en alternativ rute inn til området, opplyste vakthavende redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, til smp.no ved 23.30-tida.