- Jeg er dypt lykkelig og rørt. Sandbu skal bli mitt nye hovedhjem i Norge, og jeg planlegger å bosette meg i Vågå, sier Killi-Olsen, i en pressemelding.

Han har lett i mange år etter et passende sted. Da den flotte middelaldergården Sandbu kom for salg, var han blant de første som meldte interesse for å delta på visning der.

- For Kjell Holm var dette et feriehus. For meg blir det et hjem og et arbeidssted. Første steg etter at jeg overtar, blir derfor å få vurdert hvordan jeg kan få bygget og innredet et atelier, sier Killi-Olsen.

Kjell Holm-gave

Stiftelsen Kjell Holm mottok Sandbu som en testamentarisk gave fra Kjell Holm. Etter å ha vurdert ulike bruksalternativer, bestemte stiftelsens styre seg i vår for å selge gården gjennom megleren Koppang Landbruk. Styreleder Marianne Roald Ytterdal er svært glad for at Killi-Olsen er kjøperen.

- Vi har funnet en kjøper med stor estetisk sans og med økonomisk evne til å ivareta Sandbu. For oss fremstår Killi-Olsen som den perfekte kjøper, og vi er glade for at det kommer en ny Kjell på Sandbu, med mange av de samme interessene og den samme gløden som den forrige Kjell hadde, sier hun.

Killi-Olsen er ikke ukjent med å ivareta og restaurere gamle bygninger. I Provence i Sør-Frankrike eier han et sted fra 1000-tallet, og har de siste årene brukt mye tid og energi på å restaurere dette. Nå ser han frem til at «en Kjell skal overta etter en annen Kjell på Sandbu».

- Jeg traff ikke Kjell Holm, men vi hadde mange felles kjente. Jeg har derfor mange gode venner som har vært på Sandbu tidligere. Som Kjell Holm, er også jeg en samler. Jeg tror vi har en del til felles, og jeg gleder meg til å bli venn med Sandbu og med Vågå, sier Killi-Olsen.

Stiftelsestilsynet har tidligere konkludert med at et salg av Sandbu ikke er i strid med formålsparagrafen til Stiftelsen Kjell Holm, og at en vedtektsendring derfor ikke er nødvendig for at salget kan gjennomføres. Stiftelsen har i dag tilskrevet tilsynet og opplyst om salgsavtalen, heter det i pressemeldingen.