Det var tirsdag ettermiddag at en mann i 40-årene falt i en arbeidsulykke på Fiskerstrand Verft på Sula.

Mannen ramlet i sjøen etter et ti meter høyt fall fra dekket på en båt. Ifølge politiet jobbet han med sveisearbeid da ulykka skjedde.

Først ble mannen fraktet til Ålesund sjukehus med luftambulanse, men nå er pasienten flyttet til St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Vi har sjekket opp status i dag tidlig, og har fått samme beskjed fra Trondheim som vi fikk i går. Tilstanden er hardt skadd, men stabil, sier kommunikasjonsansvarlig Elise Gjermundrød ved Fiskerstrand Verft.

Mannen ble operert i går og overvåket ved kirurgisk intensivavdeling i Ålesund, før han ble flyttet til Trondheim.

– Falt under sikring

Fiskerstrand Verft jobbet tirsdag med å finne ut årsaken til ulykka. Ifølge Gjermundrød så skal båtdekket ha vært sikret, men mannen falt likevel under sikringa, og traff sannsynligvis kaikanten eller båten før han endte i sjøen.

– Arbeidstilsynet har ikke vært hos oss, men politiet har vært her. Vi er i muntlig dialog med Arbeidstilsynet, og det vil bli vanlig prosedyre hvor vi melder inn saken, sier Gjermundrød.

Fiskerstrand Verft har hatt et møte onsdag morgen, og her har de gått gjennom hendelsesforløpet på nytt.

Kommunikasjonsrådgiveren mener de ansatte ved verftet gjorde mye bra når det først skjedde ei ulykke.

– Også har vi snakket om hva vi skal gjøre for å unngå at slike ting skal skje igjen, sier hun.

– Hva konkret skal dere gjøre bedre?

– Vi har satt opp en rekke punkt vi skal stramme inn på generelt.

– Hvilke punkt er det?

– Vi skal satse enda mer på informasjon, enda bedre merking, mer opplæring - også har vi flere andre ting vi må fokusere enda mer på. Vi føler at vi allerede er strenge på disse punktene, men vi skal bli enda strengere på det.

To ulykker på samme dag

Det var ikke bare én arbeidsulykke ved verftet tirsdag. Ca. tre kvarter senere kom det inn melding om at to ansatte var blitt utsatt for amoniakk-gass.

– Det var en båt som lå i tørrdokka, og en underleverandør skulle gjennomføre en spesialjobb hvor de skulle tømme et kjøleanlegg for amoniakk. Da oppstod det en feil, og gassen ble sluppet ut i lufta. To av våre ansatte stod like ved og ble utsatt for gassen, fortalte Gjermundrød tirsdag.

Onsdag sier hun at Fiskerstrand Verft mener at underleverandøren har gjort en feil.

– Vi skal ha en stram oppfølging med leverandøren, og mener de har gjort en feil. Der kommer Arbeidstilsynet i dag, sier hun.