Fotball. Ødegård har hatt en lang veg til arbeid dette året. Han bor på Stranda, og har kjørt tur/retur Ålesund bortimot daglig de siste 12 månedene. Nå er det slutt for denne gang.

– Vi ble vel ikke enige om vegen videre for klubben. Det er mange flinke folk i styret i Fortuna, personer med full peiling innen næringslivet, men fotballfaglig sliter de en del. Og jeg har vel hatt problemer med å få gehør for en del av de ideer jeg brenner for å få gjennomført, sier Ødegård til Sunnmørsposten.

– Fikk du sparken?

– Nei, det fikk jeg ikke. Men klubben var ikke enige i mine visjoner, som gikk både på kortsiktig og langsiktig satsing. Og da er det kanskje like greit å avslutte samarbeidet.

Ødegård skryter av spillerne på Fortuna.

Flott innstilling

– Jentene har en utrolig innstilling til idretten sin, og er «best i klassen» når det gjelder planlegging og prioritering. Men spillerstallen må styrkes dersom klubbens mål om opprykk til toppserien skal ha et skjær av realisme over seg. I år hadde vi et snitt på 19.2 år på A-laget, og samtlige spillere har lokal forankring. Det må gjøres grep om Fortuna igjen skal kunne få prøve seg på øverste nivå, tror Ødegård.

Hva han selv vil gjøre nå er han usikker på. Han har vært heltidsansatt trener i Fortuna, og har et års permisjon fra jobben sin hos Brunstad.

– Jeg må bestemme meg i løpet av noen dager for hva jeg skal gjøre videre i livet, sier han.

Ødegård vil ikke si noe om han er aktuell for den ledige jobben som A-lagstrener for moderklubben Stranda i herrenes 3. divisjon.

Heltid

Styreleder Jan Ove Ervik i Fortuna fastslår at Fortuna i utgangspunktet kan tenke seg å fortsette med en trener på heltid.

– Vi har forespurt to-tre kandidater, uten at noe er avklart foreløpig. Vi vurderer også å danne et trenerteam, med en deltidsansatt hovedtrener og én til to assistenter/spillerutviklere i tillegg. Men økonomisk har vi råd til heltidsansatt trener også i 2012, fastslår han.

Sunnmørsposten vet at tidligere AaFK-spiller Trond Fredriksen og tidligere landslagsspiller Anita Waage har vært forespurt om hovedtrener-jobben, men begge har takket nei.

– Hva med den halve stillingen som daglig leder?

– Der fortsetter Mona Rivelsrud som tidligere.

Ervik fastslår at Fortuna gjerne skulle ha styrket stallen foran neste sesong.

Rutine

– Vi trenger litt mer rutine inn i laget, det ser alle. Men dette er ikke enkelt, og det koster penger. Vi brente oss på de to amerikanske jentene vi hentet hit i fjor, og som ikke fikk spilletillatelse. Så foreløpig kikker vi ikke til utlandet når det gjelder nye spillere, sier Ervik.

Som selv ikke har bestemt seg for om han fortsetter som styreleder i Fortuna.

– Jeg har vært leder i to år, og er nå i tenkeboksen for å vurdere om jeg ønsker å gå på en ny periode, sier han.