Det sier stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal, Helge Orten (H), etter å ha fått formidlet Ålesund-ordførerens kritikk av regjeringen (se hovedsak).

– Det er ikke ofte regjeringen får kritikk fra lokalpolitikere for å ha for høge ambisjoner. Og dette er jo først og fremst en kritikk av eget parti og ikke av regjeringspartiene. For Arbeiderpartiet har jo stemt imot alle reformer som har tatt sikte på å tenke nytt i arbeidet med å bygge infrastruktur i Norge, sier Helge Orten.

– Kritikken må basere seg på manglende kunnskap. For vi har vist at vi har store ambisjoner på vegne av bygging av infrastruktur, både i Møre og Romsdal og ellers i landet.

Når det er sagt innrømmer også Helge Orten at han er bekymret for nivået på de siste kostnadstallene for sjukehuset på Hjelset.

– Men helseforetaket har sagt at de vil ta en ny runde på kostnader og det er selvsagt bra.

– Kan det bli aktuelt for regjeringen å dekke kostnads-overskridelsene?

– Det er det ikke. Helse- foretaket, og fylkeskommunen som har ansvaret for Nordøyvegen, må gå igjennom dette på nytt, slik at man finner ut om det er mulig å redusere kostnadene, og helst innenfor de rammene som allerede er gitt, sier Orten.

Han mener etableringen av Nye Veier, det statlig eide selskapet som bygger og drifter enkelte hovedveger i Norge viser at det er mulig å skape gode resultater ved å tenke nytt.

– For øvrig også en reform Arbeiderpartiet stemte imot, sier Helge Orten.