De fem jentene Kamilla Hage Grimstad, Amanda Nygård, Cornelia Rørstad, Anneli Hage Grimstad og Sunniva Vågnes fra Åse skolekorps kan smykke seg med tittelen Norgesmester etter at de vant gull i drilldans under forrige helgs NM på Sotra.

En stolt Thore Senneset skryter av jentenes innsats.

– Dette er jenter som legger ned utrolig mye arbeid, ikke bare for seg selv, men også ved å trene de yngre jentene i korpset i tillegg. Vi er utrolig stolte, forteller han.

Sammensveisa gjeng

Senneset forteller at de jobber hardt for at hele korpset skal føle seg som en samlet gjeng, noe de også viste på Sotra.

– Under finalen sto hele korpset og heiet på jentene, noe de selv beskrev gav en ekstra boost da de skulle i sving, forteller han.

Synne Nygård fra Åse skolekorps er også tatt ut til landslaget.

Den yngre troppen til Åse skolekorps fikk en åttende plass i sin divisjon, et resultat de var fornøyde med, selv om de hadde håpt på et resultat litt lenger oppe på lista.

Overrasket med marsj

Under NM på Sotra og i Bergen var det mange minikonserter med de forskjellige korpsene rundt om i byen. Åse skolekorps følte de ville gjøre noe litt mer ekstra.

– Vi satte i gang med egen marsj med drill og spill. Det var flere bergensere og turister som dro frem mobilen og begynte å filme, forteller Senneset og ler.

Om man ser noen marsjere i Bergen sentrum så er det vanligvis et buekorps med bare trommer.

– Jeg tror nok de ble en smule overrasket, sier Senneset.

Feiret sammen med Lerstad skolekorps

Lerstad skolekorps var også i Bergen denne helga, og de bodde på samme skole som Åse. Sennestad forteller at de to korpsene feiret sammen søndagskveld.

– Vi feiret med sjampisbrus, frukt og godteri. Det var veldig kjekt å feire gode resultater sammen med naboene våre, sier han.