Partene i barnehagestreiken møttes mandag til frivillig mekling hos Riksmekleren. Det var satt av to dager til meklingen, men tirsdag gikk partene i barnehagestreiken fra hverandre uten resultat.

I en pressemelding fra Utdanningsforbundet heter det at PBL (Private Barnehagers landsforbund) mangler vilje til å løse konflikten, mens PBL sier at de opplever motparten som svært lite løsningsorientert.

Dermed fortsetter streiken med økt styrke fra onsdag. Da vil totalt over 3.100 ansatte være ute i streik fra alle tre arbeidstakerorganisasjoner, skriver Utdanningsforbundet i en pressemelding.

Partene skal møtes igjen til tvungen mekling 15. november.

– Mangler vilje

– Vi beklager overfor de som blir rammet, men PBL ga oss ikke noe annet valg, sier forhandlingslederne Anne Green Nilsen, Fagforbundet, Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen, Delta i meldingen fra Utdanningsforbundet.

De mener PBL mangler vilje til å løse konflikten og knapt viser tegn til å komme dem i møte slik at PBL-ansatte får de samme pensjonsvilkårene som nesten alle andre barnehageansatte har, kommunalt og privat.

– Vi er overrasket over at de igjen demonstrerer så liten vilje til å møte pensjonskravet vårt, ikke minst når vi vet at de har råd til det. Så har vi ikke noe annet valg enn å fortsette å streike, sier arbeidstakersiden.

– Lite løsningsorientert

PBL på sin side mener de har strukket seg langt og forbi det som er økonomisk bærekraftig for medlemsbarnehagene.

– Når vi samtidig opplever at motparten er svært lite løsningsorientert, blir utfallet at barn og familier rammes hardt av en enda mer langvarig streik, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Han sier konflikten ikke handler om viljen til å gi en skikkelig pensjon, og at de allerede har bransjens beste tjenestepensjon.

Schjelderup sier dette handler om hvordan en fremtidig, helhetlig pensjonsløsning skal innrettes.

– Dette har vi fortsatt tid til å få på plass. Men i stedet for å bruke tiden vi har på å finne gode og bærekraftige løsninger for fremtiden, velger fagforeningene å sette spørsmålet på spissen på en måte som sender tusenvis av familier ut i en håpløs situasjon. Det er fryktelig trist, sier Schjelderup.