Mange har oppfattet vår avgjørelse om ikke å ha prideflagget på våre hoteller som at vi ikke støtter pridemarkeringen. Det gjør vi absolutt, skriver hotellkjeden i en pressemelding onsdag.

– Når engasjerte medarbeidere og venner oppfatter at vi tar avstand fra verdiene vi står for, har vi undervurdert kraften og signaleffekten av å ikke heise prideflagget mens vi feirer mangfoldet, skriver de i meldingen.

– Derfor endrer vi beslutningen og heiser flagget, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen.

Storm i sosiale medier

Den samme Thorvaldsen uttalte tirsdag at hotellkjeden ønsker å være nøytral og favne alle, og at de derfor ikke ville heise prideflagget på hotellenes flaggstenger.

I sosiale medier har det vært mange reaksjoner det siste døgnet på flaggnekten.

Blant annet har kjendisstylist Jan Thomas gått ut på Instagram og skrevet at avgjørelsen sårer ham «langt inn i sjela». Programleder Niklas Baarli skrev på Twitter at han aldri ville besøke Thon Hotels igjen.

– Vil vise støtte

Onsdag sier Thon Hotels at hotellkjeden håper og gleder seg til folk tar til gatene og markerer pride også i år, slik mange av deres ansatte skal gjøre.

– Vi vil også vise vår støtte i sosiale medier og på hotellene våre, sier Thorvaldsen.

Thon Hotel Oslo Airport og Thon Hotel Opera i Oslo har allerede heist flagget igjen etter forbudet.

– Betyr mye

Organisasjonen Fri er glad for at hotellkjeden igjen vil heise regnbueflagget.

– Det gir dårlige signaler å skulle flagge nøytralitet overfor en minoritet som både scorer gjennomgående dårlig på livskvalitets- og levekårsundersøkelser, i tillegg til å være en demonstrert terrorutsatt gruppe. Det å vite at vi har trygge havner og støttespillere i storsamfunnet betyr mye, sier leder Inge Alexander Gjestvang i Fri til NTB.

Fri-lederen viser til at PSTs trusselvurdering for skeive arrangementer har ført med seg mye frykt i skeive miljøer i forkant av pridemarkeringer.

– Samtidig håper vi at Thon Hotels er villige til å møte oss og ha en samtale om hvorfor flaggnekten vekker slike reaksjoner, så de kan fylle flaggingen med et håndfast innhold i tiden framover, som kommer både ansatte og gjester til gode, sier Gjestvang.