Lang tids spaning og etterforskning fra politiet lå bak flere større narkotikabeslag i den omfattende narkotikasaken som har vært oppe i Sunnmøre tingrett denne uka.

LES OGSÅ

Lengre tids spaning gav full klaff: Slik avslørte politiet narkohandelen

Fant narkotika ved Steinvågbrua - tre tiltalt

Samfunnsstraff

Straffesaken mot tre tiltalte personer, et samboerpar og en mann, ble avsluttet på fredag.

Aktor har lagt ned påstand om samfunnsstraff for samboerparet, mannen på 223 timer, og 315 timer på kvinnen.

For den tredje mannen fra Kristiansund har aktor lagt ned påstand om fengsel i ett år og seks måneder.

– Påstanden om samfunnsstraff for de to er begrunnet med at de er inne i en positiv rehabilitering fra rus, har begynt utdanning og avlegger jevnlige rusprøver, sier aktor, statsadvokat Inger Myklebust Ferstad.

foto
Politiadvokat: Inger Myklebust Ferstad er aktor i saka. Foto: Staale Wattø

Subsidiær fengselsstraff - det vil si dersom retten ikke tar den første straffen til følge - er ett år og 10 måneder for kvinna, og ett år for mannen.

Beslagene:

Det begynte med at politiet avslørte en narkohandel i 2014 hvor 100 gram amfetamin var gjemt i en mur ved Ålesund kirke.

Noen uker seinere avdekket de salg av 300 gram amfetamin fra en bolig i ytre bydel. Kjøperne var stoffavhengige langere fra Kristiansund.

Unikt innblikk: Narkolangernes kodespråk

En uke seinere gjorde politiet et enda større funn: Under en presenning i nærheten av Steinvågsbrua fant politiet en søppelsekk som inneholdt blant annet nært ett kilo amfetamin. Den tiltalte kvinnen ble pågrepet i nærheten av dette, etter først å ha forsøt å flykte fra politiet ved å legge på svøm.

foto
Narkofunn: Under presenningen til venstre lå en søppelsekk som blant annet inneholdt ett parti med nær en kilo amfetamin, narkotiske tabletter og gullringer. Narkolangere har ofte depoter et stykke fra egne bopeler, slik at de ikke umiddelbart knyttes til dem. Foto: Politiet